четвер, 26 листопада 2015 04:35

Проект змін до Конституції позбавляє ВР права недовіри генпрокуророві

Проект змін до Конституції позбавляє ВР права недовіри генпрокуророві

У проекті змін до Конституції в частині правосуддя пропонується позбавити Верховну Раду права на висловлення недовіри Генеральному прокуророві України, що має наслідком його відставку з посади.

Про це йдеться у внесеному президентом України Петром Порошенком до парламенту проекті закону України Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя), текст якого розміщений на сайті Верховної Ради.

Так у статті 85 виключено пункт, який надавав Верховній Раді право на висловлення недовіри Генеральному прокуророві України, що має наслідком його відставку з посади.

"Наслідком запропонованих змін стане те, що органи прокуратури отримають широкі процесуальні можливості для набагато якіснішого виконання властивих прокуратурі функцій – підтримання публічного обвинувачення в суді; процесуального керівництва досудовим розслідуванням; вирішення відповідно до закону інших питань під час кримінального провадження; нагляду за негласними та іншими слідчими і розшуковими діями органів правопорядку", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Зараз ви читаєте новину «Проект змін до Конституції позбавляє ВР права недовіри генпрокуророві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути