вівторок, 23 грудня 2014 16:24

Ухвалення бюджету вигідне лише уряду - експерт

Ухвалення бюджету вигідне лише уряду - експерт
Фото: economics.unian.net

Для прийняття держбюджету на наступний рік в парламенті немає голосів. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Ярослав Чорнозуб.

"Всі ті речі, які уряд сховав у статтях документу, хочуть перевірити та перерозподілити. Не враховані інтереси мажоритарних депутатів. Хіба що тих, які близькі до Яценюка. Все буде не так просто. Ухвалення бюджету вигідно лише Кабміну. Тому більшість хоче розглядати його у найширшому форматі. Питання в тому, як сторгуються. Коли між собою розберуться, бюджет приймуть. Все, як завжди - нічого не змінюється. Але як можна за один день приймати такий важливий стратегічний документ? Це сотні сторінок, додатки. В такому разі ми повністю виключаємо парламент з процесу творення держави. Хоча слово депутатів має бути вирішальним", - зазначив він.

Експерт нагадав, що сьогодні перед представленням бюджету біля Верховної Ради зібралися мітингувальники, але кожен виступав за своє. "На вулиці ще немає того стержня, який буде об'єднувати людей. Тому поки депутатам не страшно. Вони ще не розуміють, що країна змінилася, бо пройшла через кров. Те, що сьогодні робить уряд нагадує граблі, на які наступала минула влада", - зауважив Чорнозуб.

Коментуючи заяву лідера фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрія Луценка про те, що олігархів оподаткують на десятки мільярдів гривень, політолог зауважив: "Питання криється не в дохідній частині бюджету, а у видатковій. Бо головне, хто буде освоювати кошти. Оце й хвилює парламентарів".

 

Зараз ви читаєте новину «Ухвалення бюджету вигідне лише уряду - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути