середа, 23 вересня 2015 12:11

Президент повинен звільнити Шокіна - Калинюк

Президент повинен звільнити Шокіна - Калинюк
Директор Центру протидії корупції Дар'я Калинюк. Фото: newsradio.com.ua

Обирати антикорупційного прокурора повинні незаангажовані професіонали, а не дискредитовані люди Віктора Шокіна.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказала директор Центру протидії корупції Дар'я Калинюк.

"Ми зверталися і до прем'єра, і до президента, і до правоохоронних органів з приводу незадоволення четвіркою Шокіна. Частиною умов Європейського Союзу є створення незалежного національного антикорупційного бюро. Вони наголошували, що обирати антикорупційного прокурора мають незаангажовані професіонали. З кришталевою репутацією. Грищенко і Севрук вже давно себе дискредитували. Останній неодноразово заявляв, що конкурс стосовно прокурорів був якось не так організований. Він тормозить реформу прокуратури. Як така людина може обирати антикорупційного прокурора? Грищенко не помітив у себе під носом корупціонера, "діамантового прокурора" Шапакіна. Той тримав у приміщенні генерального слідчого управління Генпрокуратури 500 тисяч доларів", - заявила вона.

Експерт вважає, що у комісію з обрання антикорупційного прокурора повинні увійти Джованні Кесслер і Олекса Шалайський.

"Ян Томбінський (голова представництва ЄС в Україні - ред.) вже не витримав брехні Шокіна. Він заявив, що підтримає всі претензії до його кандидатур від громадянського суспільства. Президент повинен надоумити генпрокурора. А краще - звільнити. Потрібно терміново замінити Севрука і Грищенка на Кесслера і Шалайського. Кесслер - керівник Європейського офісу по боротьбі з шахрайством, вже обирав директора національного антикорупційного бюро. Шалайський - це прокурор від журналістів-розслідувачів. Він двадцять років виявляє в Україні корупцію", - зауважила активіст.

Калинюк наголосила, що Верховна Рада повинна зібрати підписи за відставку генпрокурора.

"Якщо нашу умову не буде виконано, то Шокін поставить своїх людей. Це означатиме хрест на Антикорупційному бюро. Генпрокурор вводить Україну в міжнародний скандал. На кону довіра і підтримка міжнародників, українського народу. Шокін має піти. І Верховна Рада повинна поставити свої підписи за його відставку. Вже є більше ста підписів. Скільки можна терпіти брехло?", - зазначила вона.

Нагадаємо, під Генпрокуратурою відбулася громадська акція "Шокін-брехло". Активісти вимагали замінити кандидатів в комісію з обрання антикорупційного прокурора Юрія Грищенка і Юрія Севрука на Джованні Кесслера і Олексу Шалайського. Також вони виступили за звільнення генпрокурора Віктора Шокіна.

Зараз ви читаєте новину «Президент повинен звільнити Шокіна - Калинюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути