середа, 05 вересня 2012 16:51

Прес-служба Яценка: Про резонансне ДТП на трасі "Одеса-Київ"

 

Жахлива аварія трапилася 1 вересня 2012 року на трасі Одеса-Київ за 5 км від Умані. У пресі одразу з'явилася купа версій щодо учасників, винуватців та передумов, які спричинили цю дорожньо-транспортну пригоду. Незрозуміло чому, але за пару годин після аварії ЗМІ поширили інформацію про те, що до ДТП безпосередньо причетний народний депутат України, кандидат в народні депутати України Антон Яценко. Вони говорили, що Яценко особисто перебував за кермом у нетверезому стані, через що відбулося зіткнення автівок на трасі. До речі, дуже дивно, що ця неперевірена інформація була поширена достатньо відомим та професійним журналістом,блогером та телеведучим Артемом Шевченком.

Під час прес-конференції Антона Яценка в УНІАН(м. Київ) журналістка "Надзвичайних новин" (ICTV) взагалі заявила, що Яценка ніби то бачили в ресторані "Застава", після чого він сів напідпитку за кермо та поїхав. На це Яценко відповів: "Це все брехня. По-перше, я навіть не знаю, де знаходиться ця "Застава". А по-друге, можливо, я скажу не демократичну річ, не їжджу я сам за кермом, так сталося... є кому їздити за кермом...".

Далі цікавіше. Версії щодо катастрофи у ЗМІ починають змінюватися, наче калейдоскоп: хтось говорить про те, що за кермом бачили жінку, хтось додає, що разом із загадковою панянкою були ще двоє невідомих чоловіків. Інші продовжують приплітати прізвище Яценка до ДТП. У всій цій ситуації дивує те, що жоден із представників преси не звернувся за роз'ясненнями до дійових осіб цієї справи, зокрема ані до нардепа Яценка, ані до водія Мерседеса, який до речі, не втік з місця аварії, а залишився допомагати постраждалим та одразу викликав швидку та міліцію, ані до працівників заправки, котрі були безпосередніми свідками трагедії.

Підсумовуючи всі ці факти, стає зрозуміло, що об'єктивності у висвітлені аварії, її винуватців та дійових осіб, на превеликий жаль, не має, а більшість інформації – сфабриковано.

Аби розставити всі крапки над "і", ми готові представити вам хронологію подій, пов'язаних з аварією 1 вересня 2012 року, та розказати правду.

1 вересня 2012 року (вночі) на сайті http://progolovne.ck.ua/archives/16669 з'явилася перша інформація про ДТП за участі нібито кандидата в народні депутати України Яценка, до речі. Автори повідомлення посилалися на примарних очевидців, тобто перевірити правдивість цієї інформації вкрай складно.

2 вересня 2012 року (ранок) на своїй сторінці і мекрежі Фейсбук http://www.facebook.com/artem.shevchenko.9 Артем Шевченко пише: "Депутат Яценко перебував у стані алкогольного сп'яніння. Факт автокатастрофи за участі народного обранця і кандидата у депутати Яценка підтверджує, зокрема, онлайн-ресурс progolovne.ck.ua". При цьому Шевченко говорить: "За даними моїх джерел з центрального апарату МВС, сьогодні вночі під містом Умань сталася ДТП за участю народного депутата, члена фракції ПР і кандидата у депутати по уманському округу #200 від ПР Антона Яценка".

3 вересня 2012 року прес-служба народного депутата України, кандидата в народні депутати України Антона Яценка розповсюдила офіційну заяву, щодо непричетності Яценка до аварії на трасі Одеса-Київ. У заяві зазначалося, що Яценко А.В. не є учасником вказаного ДТП, не є свідком вказаного ДТП та не має до нього жодного відношення, а за фактом поширення неправдивої інформації у пресі про ДТП та учасників цієї пригоди готуються позови до суду.

Отже, виходить, що ані свідків, ані конкретних осіб, які б могли надати правдиву ситуацію – не існує, а всі ці статті побудовані на здогадках та ОБС ("одна баба сказала").

Насправді, 1 вересня 2012 року, під час трагічного ДТП Антон Яценко перебував у своєму передвиборчому штабі, проводячи нараду, що можуть підтвердити десятки людей. Погодьтеся, що це ґрунтовний аргумент, який проливає світло на питання: "Чи був Яценко учасником ДТП?", - однозначно, що ні!

Саме ДТП сталося 1 вересня 2012 року, близько 17.30, поблизу с.Краснопілка Уманського району. Водій автомобіля "DAEWOO Nexia" Гуртовий Д.М., при виїзді з АЗС на автодорогу Київ-Одеса виконував розворот у невстановленому місці, не надав перевагу в русі та скоїв зіткнення з автомобілем "Мерседес-Бенц GL 550" під керуванням Гавриленка С.В., про це йдеться у офіційному листі МВС України у Черкаській області. Також МВС додає: "Відповідно до матеріалів справи причиною вказаної дорожньо-транспортної пригоди є невиконання дорожнього знаку 4.1 "Рух прямо" та вимог дорожньої розмітки 1.2 та 1.8 Правил дорожнього руху водієм автомобіля "DAEWOO Nexia" Гуртовий Д.М." Таким чином порушення правил дорожнього руху зі сторони водія автомобіля "Мерседес-Бенц GL 550" немає.

Прокуратура Черкаської області, а також обласне управління МВС у своїх роз'ясненнях спростовують причетність Антона Яценка до дорожньо-транспортної пригоди, що мала місце 1 вересня 2012 року на 198км+100м автодороги Київ-Одеса.

Сам Антон Яценко пов'язує зведені на нього наклепи стосовно цих трагічних подій з тим, що є кандидатом в народні депутати України, а отже став жертвою цинічних, принизливих чорних технологій з боку опонентів.

Українська політика, на при великий жаль, сьогодні схожа не на політику, а на звичайне багно. Вона перестала представляти інтереси суспільства, як то має бути, а навпаки, стала інструментом під час міжусобиць у боротьбі за владу. Пік цинізму досягнуто і в цій ситуації. Розуміючи, що Яценко на своєму 200 окрузі дійсно активно працює та допомагає людям, опоненти стали вишукувати шпарини, через які можливо "потопити" явного лідера округу. Замість того аби йти та відповідально працювати, чесно виборювати перемогу вони нищать здобутки та не дають працювати тим, хто хоче, а головне може це робити. Вкрай обурливо, що ця особиста трагедія для батьків та друзів загиблого в аварії, стала сценарієм у руках опонентів Яценка для його зняття з передвиборчих перегонів, про що вже почали розпускатися чутки.

Антон Яценко неодноразово закликав усіх кандидатів у народні депутати не використовувати у своїй роботі чорних PR-технологій. Боротьба має бути чесною!

Прес-служба

Зараз ви читаєте новину «Прес-служба Яценка: Про резонансне ДТП на трасі "Одеса-Київ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути