субота, 18 січня 2014 12:57

Представник президента: опозиція винна в прийнятті законів 16 січня

Представник президента: опозиція винна в прийнятті законів 16 січня
Юрій Мірошниченко Фото: novostimira.com.ua

Представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко вважає, що неякісне прийняття парламентом скандальних законів 16 січня є наслідком відсутності діалогу між владою та опозицією

Він зазначив, що "опозиція заблокувала парламент, розраховуючи, що таким чином Україна не отримає бюджет".

"З іншого боку отримала протилежний результат - окрім бюджету ще якісь законопроекти, які сьогодні ми не можемо оцінювати, оскільки ми їх не обговорили під час розгляду", - цитує Мірошниченка "5 канал".

"Не навмисно, але могли пропустити якісь такі ляпи, які потім будуть сприйматися міжнародною спільнотою негативно. З іншого боку, ми не вирішили ту проблему, заради якої ініціатори цих законопроектів намагалися внести ці закони в парламент", - додав представник президента.

За словами Мірошниченка, "без пошуку компромісів протестуючі підуть на більш радикальні дії, а влада буде жорстоко за це карати".

Нагадаємо, в п'ятницю 17 січня стало відомо, що президент Віктор Янукович підписав ухвалені Верховною Радою 16 січня закони, в тому числі і скандальні положення авторства "регіоналів" Володимира Олійника та Вадима Колесніченка.

16 січня більшість від Партії регіонів у Верховній Раді голосувала за зазначені закони шляхом підняття рук. У голосуванні брали участь також фракція КПУ і деякі позафракційні нардепи.

Прийняті документи жорстко обмежують проведення мітингів, використання мережі Інтернет, мобільного зв'язку, роботу ЗМІ, вводять кримінальну відповідальність за наклеп, поняття "іноземний агент" і т.п.

Зараз ви читаєте новину «Представник президента: опозиція винна в прийнятті законів 16 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути