середа, 01 липня 2015 11:22

"Правий сектор" і "Азов" діють на користь Москви — Олещук

"Правий сектор" і "Азов" діють на користь Москви — Олещук

Заяви "Правого сектора" і "Азова" діють на користь російській пропаганді.

Про це Gazeta.ua заявив політолог Петро Олещук, коментуючи вимоги "Правого сектору" і полку "Азов" відмовитися від Мінських домовленостей.

"Правий сектор" і "Азов" заробляють собі політичні бали, працюють для свого електорату. Андрій Білецький (колишній командир "Азову", народний депутат, - ред.) останнім часом робить заяви, які свідчать, що він починає розкручуватися з прицілом на серйозні посади. Їхні вимоги надають Росії аргументи, мовляв, Україна виношує агресивні плани. Тому потрібно підтримувати так зване ополчєніє, щоб Україна не перейшла в наступ. Влада звинуватить добровольців у провокаціях і запропонує реалізовувати свій запал на передовій", - сказав політолог.

Експерт вважає, що намаганнями дискредитувати добровольчі батальйони влада закладає підстави для конфліктів. Замість того, щоб максимально очолити цей рух.

"Ситуація ні війни, ні миру. Тривають зіткнення і гинуть люди, а Україна не може нічого з цим вдіяти. В суспільстві виникає враження безсилля. Люди, які воюють, втрачають розуміння цілей боротьби. Вектор пропаганди, мовляв, ми тримаємося, а Росія завтра відступить чи розвалиться, себе не виправдовує. Суспільство відчуває розчарування. Треба розраховувати на довгу стратегічну боротьбу", - вважає Петро Олещук.

Нагадаємо, ДУК "Правий сектор" і полк "Азов" оголосили про проведення маршу 3 липня. Добровольці вимагають від влади відмовитися від Мінських домовленостей і оголосила війну Росії до звільнення усіх захоплених територій.

Зараз ви читаєте новину «"Правий сектор" і "Азов" діють на користь Москви — Олещук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути