понеділок, 03 грудня 2012 09:03

ПР намагається "заговорити" питання голосування, бо не може сформувати більшість

ПР намагається "заговорити" питання голосування, бо не може сформувати більшість
Фото: tvi.ua

Партія регіонів намагається всіляко "заговорити" питання персонального голосування, бо вона не може сформувати більшість.

Про це в ефірі 5 каналу сказав член партії "Свобода" Андрій Мохник.

"Не стоїть питання — голосувати чи ні персонально, це записано в Конституції. Стоїть питання, яким чином це забезпечити. Тобто, яким чином зробити так, щоби депутат голосував персонально. І в цьому плані в опозиції дуже проста пропозиція — є змонтована система "Рада" із сенсорною клавішею і треба її тільки запустити. Треба 7 секунд, але для цього потрібне політичне рішення", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал": не всі політики зацікавлені в ефективній роботі ВР

Мохник додав: "Ми бачимо, як Партія регіонів намагається з цього питання всіляко з'їхати. Але чому? Бо немає в них сталої більшості".

"Такий спосіб голосування, коли можна за помахом руки Чечетова, щоби були "піаністи", забезпечує їм по суті узурпацію влади. Який сенс тоді розподіляти комітети, якщо законопроекти ідуть повз них, який сенс говорити про програму уряду і все інше? Бо Чечетов махне рукою, "піаністи" натиснуть і програма, яка б вона не була антинародна та антисоціальна, буде затверджена. Так як це було в парламенті 6-го скликання", - зауважив "свободівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відповіддю на звіт ПАРЄ стане покарання винних по п'яти округах – політолог

Відповідаючи на запитання, яким чином "Свобода" буде зупиняти порушення закону у парламенті, Мохник наголосив: "Відповідно до закону про статус народного депутата, народний депутат, який бачить порушення закону та Конституції зобов'язаний це зупиняти. Тобто, якщо інший депутат голосує "за того парня", це не нормально".

Зараз ви читаєте новину «ПР намагається "заговорити" питання голосування, бо не може сформувати більшість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути