четвер, 27 червня 2013 13:52

Позиції США та ЄС щодо підписання угоди про асоціацію з Україною збігаються - Немиря

Позиції США та ЄС щодо підписання угоди про асоціацію з Україною збігаються - Немиря
Григорій Немиря. Фото: tymoshenko.ua

Заступник Голови Партії "Батьківщина", голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Григорій Немиря вважає, що позиція США та ЄС щодо підписання угоди про асоціацію з Україною збігаються.

Про це він заявив вчора в ефірі програми "Сьогодні про головне" на телеканалі ТВі.

"Це підтверджує те, що США і ЄС говорять в один голос про необхідність своєчасного виконання критеріїв Ради (10.12.12), необхідних для підписання Угоди про асоціацію, в першу чергу звільнення Юлії Тимошенко" *, - зазначив Григорій Немиря *.

У зв'язку з цим він підкреслив: "Я сподіваюся, що позиція нашого стратегічного партнера, яким є США, буде сприйнята українською владою з відповідальністю".

Немиря також звернув увагу на те, що Комітет у закордонних справах Сенату США схвалив резолюцію у справі Юлії Тимошенко і затвердив кандидатуру Джеффрі Пайятта на посаду Посла США в Україні на одному і тому ж засіданні.

"Це символічно і гарантує послідовність позиції США як стратегічного партнера України", - підкреслив він. "Ця резолюція була ініційована та підтримана представниками Республіканської і Демократичної партій США, що свідчить про збіг позицій усередині політичного істеблішменту США".

Нагадаємо, що у вівторок на своєму засіданні комітету з закордонних справ Сенату США одноголосно прийняв резолюцію, в якій міститься заклик до влади України звільнити Юлію Тимошенко в світлі недавнього рішення Європейського суду з прав людини в її справі.

Зараз ви читаєте новину «Позиції США та ЄС щодо підписання угоди про асоціацію з Україною збігаються - Немиря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути