понеділок, 19 жовтня 2015 08:41

Після України і Сирії Росія може піти на Афганістан - Порошенко

Після України і Сирії Росія може піти на Афганістан - Порошенко
Reuters

Те, як поводиться Російська Федерація у Сирії, є проявом звичайної для Кремля загарбницької логіки.

Про це президент Петро Порошенко розповів в інтерв'ю телеканалу СNN, назвавши дії Москви на Близькому Сході "безвідповідальними".

"Я вважаю, що поведінка Росії у Сирії абсолютно безвідповідальна. Те, що вони вплуталися в цю операцію, відбувається у рамках минулорічної їх логіки. Спочатку був Крим, потім - Донбас, потім і Сирія. А четвертим, не знаю, може, буде Афганістан", - сказав він.

За словами Порошенка, "ніхто не знає, де в наступний момент можуть з'явитися російські "зелені чоловічки".

Наприкінці вересня на полях 70-й сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку Порошенко заявив, що фейкова інформація про те, що США нібито "змінюють Україну на Сирію", поширюється з сайтів, зареєстрованих у Російській Федерації.

9 жовтня в інтерв'ю британській телерадіокомпанії BBC президент, коментуючи політику Володимира Путіна на Близькому Сході, зазначив: "Він хоче досягти глобальної дестабілізації так само, як рівно 18 місяців тому, коли російські солдати з'явилися в Криму і почали розхитувати ситуацію і анексували Крим в стилі аншлюсу в 1938 році. Так само, як рівно 15 місяців тому, коли російські військові з'явилися на Донбасі, зараз вони з'явилися в Сирії".

Зараз ви читаєте новину «Після України і Сирії Росія може піти на Афганістан - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути