середа, 23 січня 2013 18:36

Спецтема: Луценко за ґратами

Після операції Ірина Луценко ще не бачила свого чоловіка

Після операції Ірина Луценко ще не бачила свого чоловіка
Фото: obozrevatel.com

Ув'язненому екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку видалили кілька поліпів. Зараз він відходить від наркозу, за 5-7 днів поліпи дослідять чи не злоякісні вони.

Про це розповіла дружина ув'язненого Ірина Луценко біля клініки "Оберіг".

"Операція пройшла нормально. Видалили не один поліп, а їх було багато. Зараз Юра виходить з-під наркозу. Достатньо довго йшла операція, бо поліпів було багато. Весь цей матеріал. Який видалили віддали на гістологію. Почуває він себе нормально. Заборонено підніматися, піднімати руки, ноги, голову, рухатися аж до завтрашнього вечора. На цю хвилини лікарі заспокоюють, вони кажуть, що надіються, що кров згорнеться і все буде нормально. Підтримують його там відповідними медикаментами, крапельницями. До 7 днів будемо чекати результати гістології. Вони будуть робити відповідно до їхнього регламенту, але й існує процедура, якщо існуватиме підозра на онкологію, віддадуть до іншої клініки на та зване альтернативне дослідження", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники підтвердили, що Луценка таки прооперували

Ірина Луценко не була у палаті свого чоловіка, бо дозволу на це їй так і не дали.

"Керівник колонії мені відповів письмово, що відповідно до їхніх нормативних документів, коли засуджений знаходиться на лікуванні у медичному закладі. Його охороняють міліціонери із цієї ж колонії, але в тій інструкції написано. Що сторонні особи окремі медперсоналу не допускаються. Усі мої аргументи про те, що 26 років штампу у паспорті і я є дружина, відповідно до сімейного кодексу я не є сторонньою особою, усі аргументи, що я маю статус захисника ними до уваги не беруться. Вони працюють по інструкції. Я ці питання буду розглядати з іншими управліннями, прокуратурою і так далі. Не збираюся шуміти, влаштовувати якісь концерти, привертати зайву увагу. Ще раз звертаюся до преси — не привертати зайву увагу, не заходити за територію. Це — приватний заклад. Люди тут лікуються і не хочуть, щоб їх знімали. Буду максимально лояльно поводитися щодо цієї клініки, щоб Луценка звідси не вигнали і дали йому долікуватися у добрих, об'єктивних лікарів", - повідомила Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція розповіла про тортури над Тимошенко та Луценком європейському омбудсмену

Жінка також додала, що "реабілітація може тривати 3,5, 7 днів".

" Все буде залежати від того як будуть затягуватися рани. А я нагадую — це не один поліп, а їх дуже багато. Тобто площа видалення буде набагато більша. Ніж ми очікували, тобто затягування рани буде набагато довше. Так само важливо як поведе себе печінка", - зазначила вона.

Дружина екс-міністра також розповіла, що дітей під вікна палати не водитиме, щоб не привертати зайву увагу. Операцію робили під загальним наркозом.

Зараз ви читаєте новину «Після операції Ірина Луценко ще не бачила свого чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути