середа, 07 жовтня 2015 13:17

Після амністії бойовиків владу чекає гірше, ніж теракт під Радою — політолог

Після амністії бойовиків владу чекає гірше, ніж теракт під Радою — політолог

 Хорватський сценарій амністії передбачає прийняття рішення українського суду по кожному конкретному бойовику. Про це Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков, коментуючи заяву заступника голови фракції "Блоку Порошенка" Ігоря Кононенко про амністію на Донбасі за досвідом Хорватії.

"Кожна справа має буде розглянута українським судом: чи брала людина участь у бойових діях на Донбасі проти української армії, чи вбивала українців, була добровольцем чи опинилася там примусово. Тоді є можливість, що це буде об'єктивно. Але "ДНР", "ЛНР" і Росія наполягають на прийнятті закону, який звільняє від відповідальності абсолютно усіх бойовиків. Також окупанти хочуть, щоб Україна залишила у власності бойовиків, те що вони віджали на Донбасі: магазини, квартири, машини", - зазначив Кочетков.

Він вважає, що хорватський сценарій амністії має бути закріплений українським законом. Інакше — це просто слова.

"Заява Кононенка - його особиста думка. Де проект закону, який передбачає послідовні дії влади? Наразі це просто заспокоювання суспільства", - каже експерт.

Кочетков наголосив, якщо Порошенко погодиться на амністію за сценарієм Росії, це викличе збурення в Україні. "Це буде страшніше, ніж теракт під Верховною Радою. Найгостріше відреагують ті, хто брав участь у війні на Донбасі", - прогнозує політолог.

Зараз ви читаєте новину «Після амністії бойовиків владу чекає гірше, ніж теракт під Радою — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути