пʼятниця, 10 лютого 2012 11:38

Портнов запевнив, що в новому КПК додаткових повноважень для СБУ немає

Портнов запевнив, що в новому КПК додаткових повноважень для СБУ немає

Новий Кримінально-процесуальний кодекс жодних нових повноважень СБУ не надає.

Про це в ефірі 5 каналу заявив радник президента, керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента Андрій Портнов.

"Після того, як кодекс набуде чинності, у нас має змінитися кадрова ситуація в правоохоронних органах. Ми вважаємо, що слабкі правоохоронці мають покинути ряди правоохоронних органів. Це еволюційних процес. Тому  що багато хто з них продовжують ще репресивним чином думати і діяти", - наголосив він.

Портнов такоє додав: "В процесі підготовки цього законопроекту для нас як авторів не дві політичні сили були опозицією, для нас основними опонентами були саме правоохоронні органи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентський КПК дозволяє порушувати справи проти нардепів

Радник президента також запевнив, що роль СБУ через новий КПК посилюватися не буде.

"Службі безпеки не додається жодних додаткових повноважень, тим більше про 70% якихось складів злочину. Це просто не відповідає дійсності. Це не правда", - прокоментував він заяви деяких опозиціонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Президентський КПК має приховані небезпеки" - Зварич

"Згідно з прикінцевими перехідними положеннями за прокуратурою залишається на 5 років повноваження щодо розслідування кримінальних справ відносно працівників правоохоронних органів, державних службовців першої-третьої категорії, військових і судей. Саме на цей період залишається прокуратура. А от після 5 років Служба безпеки буде додатково розслідувати лише злочини, які здійснюють прокурори і злочини, які здійснюють співробітники МВС", - пояснив він.

Портнов наголосив, що це відкладається на 5 років, протягом яких можливо і будуть внесені відповідні пропозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З новим КПК Януковича захист і далі "гавкатиме" поруч

"Ми маємо згідно з міжнародним забов'язанням створити окремий орган, який буде розслідувати злочини проти правоохоронців і розслідувати антикорупційні злочини", - підкреслив він.

Нагадаємо, вчора, 9 лютого, Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський проект Кримінально-процесуального кодексу в новій редакції N9700. За проголосували 253 картки народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Портнов запевнив, що в новому КПК додаткових повноважень для СБУ немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути