четвер, 25 вересня 2014 16:34

Порошенко заявив, що не ініціюватиме відставку Кернеса

Порошенко заявив, що не ініціюватиме відставку Кернеса
Фото: 2000.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що відставка мера Харкова Геннадія Кернеса - це справа харків'ян, а не центральної влади.

Про це він сказав на прес-конференції, відповідаючи на питання про мітинг, який сьогодні пройшов в Києві і в рамках якого активісти з Харкова перекрили Хрещатик з вимогою відставки Кернеса.

Порошенко відповів, що Кернес може комусь подобатися, комусь може не подобатися. За його словами, до Майдану він від діяльності Кернеса не був у захваті, а після того як мер Харкова був поранений, ставлення до нього змінилося. При цьому Президент підкреслив, що його ставлення до мера не має ніякого значення.

"Хто буде мером Харкова - вирішувати тільки харків'янам", - сказав він.

Також глава держави підкреслив, що Кернес - легітимно обраний мер, і він як президент зобов'язаний спілкуватися з представниками місцевої влади.

Порошенко сказав, що після виборів у Верховну Раду внесе законопроект про децентралізацію влади з пропозицією провести позачергові вибори місцевої влади. І якщо парламент підтримає його ініціативу, тоді в Харкові можна буде обрати нового мера.

Нагадаємо, що в серпні Верховна Рада відмовилася розглядати відставку Кернеса.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко заявив, що не ініціюватиме відставку Кернеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути