вівторок, 10 листопада 2015 07:30

Порошенко вибудовує систему лояльних прокурорів - Іванов

Порошенко вибудовує систему лояльних прокурорів - Іванов
УНІАН

Президент Петро Порошенко хоче бачити лояльного до себе антикорупційного прокуратура.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-прокурор з Луганщини Сергій Іванов.

"Він і його фракція роблять все, щоб унеможливити незалежність прокуратури як органу. Як антикорупційної, так і звичайної. Саме тому конкурсну комісію не хочуть робити незалежною. Це єдина мета, яка є", - зазначив він.

"Бо якщо прокурори будуть виконувати закони і згадають Конституцію (де написано, що прокуратура є органом не політичним і не керується у своїй діяльності політичними забаганками), то відбудеться щось на кшталт часів президента Ющенка. Коли він намагався публічно тиснути на генпрокурора Медведька. А той сказав, що у разі тиску порушить кримінальну справу. Тоді Ющенко був у такому ж статусі, у якому наразі перебуває Порошенко", - розповів експерт та додав: "Медведько був точно не найгіршим прокурором України".

За словами Іванова, Порошенко "намагається забезпечити собі якомога більше лояльних прокурорів". "Він вибудовує систему. Бо бачить, що поліція йому не підпорядковуватиметься", - зазначив він.

На думку колишнього прокурора, в країні спостерігається саботаж реформ.

"Що стосується конкретно прецеденту з представниками Заходу, відбувається саботаж реформ, саботаж змін. На жаль, президент Порошенко очолив цей саботаж", - зазначив Іванов.

Раніше гендиректор Європейського управління боротьби з шахрайством Джованні Кесслер відмовився від призначення до конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора за квотою Верховної Ради. Водночас він заявив про готовність увійти до її складу за квотою Генпрокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко вибудовує систему лояльних прокурорів - Іванов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути