четвер, 25 вересня 2014 19:45

Порошенко частував журналістів пиріжками з абрикосами
19

Фото: Ольга КАМЕНЄВА

    "Xто хоче поставити запитання, піднімайте табличку із назвою свого видання, - говорить прес-секретар президента Святослав Цеголко, - Я спеціально взяв окуляри, щоб все бачити".
     У четвер по обіді Цеголко стоїть у залі столичного Мистецького арсеналу. Тут зібралися близько 300 українських та іноземних журналістів, які приїхали на першу прес-конференцію Петра Порошенка у масштабному форматі. Він має представити реформи-2020. До початку заходу - півгодини. Дехто з присутніх виходить у сусіднє приміщення. Офіціанти пригощяють їх чаєм та кавою. На столах, встелених скатертинами, стоять вази із квітами, тарілки із пиріжками з м'ясом, абрикосами і печивом. Також є слабогазована та негазована мінеральна вода у півлітрових пляшках.
    Відео-оператори виходять на вулицю та стають біля рамок, де п'ятеро працівників Держдохорони перевіряють речі тих, хто заходить всередину. Хлопці закурюють. В кожного з охоронців звонить мобільний: "Все нормально. Кацапья уже куча  (сміється)".
    Президент приїжджає в призначений час - 14.00. До зали заходить іще з шістьма охоронцями. Присутні стають. Порошенко стає на сцені за трибуною, всміхається. Перед ним - два суфлери. За спиною - банер з прапором України.
    "За реформами нам аж горить, - говорить президент. - Шлях до тектонічних змін нам треба не просто пройти, а пробігти. Політична воля у нас є. А от дороги назад точно немає".
    Він говорить майже 28 хвилин. Каже, що Україна може подати в 2020 році заявку на членство в ЄС. Для цього потрібно провести понад 60 реформ та спеціальних програм, які потрібно втілювати майже одночасно."Слава Україні!", - завершує виступ. "Героям слава" - ледь чутно відповідають журналісти.
    Порошенко сідає за стіл. На його місце за трибуну стає прес-секретар. Надає слово Павєлу Шереметі. "Говорять, что Путин угрожал вам во время ваших встреч. Правда ли это?", - запитує.
    "Я нічого не боюся (дивиться з-під лоба). І ніколи не боявся. Додаткових сил мені надає те, що я представляю велику та потужну державу із сильним народом. Я уявити собі не можу, що під час розмови мені хтось чимось погрожував". Розказує, що має зустрітися із президентом Росії впродовж трьох тижнів в Європі.
    "А чи може Україна перетворитися на Придністров'я", - запитують його.
    "Досвід Придністров'я, Осетії та Абхазії дає мені підстави для оптимізму, що ми збережемо цілісність та суверенітет нашої держави", - запевняє той.
    "Я благаю дайте слово!", - кричить в залі одна з журналісток. Бере мікрофон. Повідомляє, що її чоловік Єгор Воробйов вже місяць перебуває в полоні, куди потрапив, коли знімав сюжет під Іловайськом. Але українські перемовниці та міліція не вносять його в списки тих, кого треба звільнити.
    "У нас на сьогоднішній день в полоні більше семисот українців! - підвищує голос президент. - Я робитиму все, щоб пришвидшити процес. Підійдіть до мене після прес-конференції. Я поставлю це питання на особистий контроль".
    Розказує, що Україна одержує необіхдну підтримку від Європи і США, але нам смертельна зброя не потрібна. Необхідне сучасне обладнання зв'язку, яке буде захищено від перехоплень.
    Журналісти цікавлятьcя, чому його син пішов на парламентські вибори.
    "Я так виховував свого сина, щоб він сам приймав рішення. Я їм горжуся, - всміхається глава держави, - Він не ховався у списки партій, а пішов на округ. Я був би щасливим, якби ми скасували мажоритарну систему. Тоді б я його в список не взяв".
    Порошенко відповідає на 29 питань. На одне англійською, ще кілька - російською. Витрачає на це дві з половиною години. На останок обіцяє зустрічатися із пресою частіше - раз на квартал, а то і раз на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко частував журналістів пиріжками з абрикосами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути