четвер, 02 жовтня 2014 19:08

Порошенку радять посилити оборону на Донбасі

Порошенку радять посилити оборону на Донбасі
Фото: ru.tsn.ua

Президент Росії Володимир Путін готується до ескалації ситуації на Донбасі. Так Gazeta.ua політолог Володимир Цибулько прокоментував його заяву про те, що український народ залишається найближчим для Росії.

"Мовлення дано політику не для того, щоб озвучувати свої реальні настрої. Брехні від Путіна ми чули багато. Вона продовжується щохвилини та щосекунди на російських каналах. Ніхто не буде сприймати його будь-які висловлювання як щирі заяви. Якщо він говорить про бажання послабити тиск на Україну, треба бути на чеку, тримати порох сухим, підтягувати війська та посилювати оборону периметру на Донбасі. Як правило, подібними заявами він намагається приспати нашу пильність", - зазначив він.

За словами експерта, президент України Петро Порошенко захопився миротворчою риторикою. "Виконавча вертикаль розслабилася. Навіть волонтери, які досить чутливі до таких настроїв, дещо шоковані. Останні десь днів 10 вони збирають все менше пожертв, постачання військам через миротворчі заяви Порошенка зменшується. Хоча, зрозуміло, що під час виборів президент не може махати булавою", - зауважив Цибулько.

Політолог вважає, що однією із цілей Путіна є зрив виборчої кампанії в Україні. "Тому що країна в хаосі не здатна захищатися. Тоді можна буде просувати своїх "миротворців" далі. Для нього однією із задач лишається вихід на сухопутний коридор до Криму. Від цього плану він не відмовився", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Порошенку радять посилити оборону на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути