пʼятниця, 27 червня 2014 13:35

Порошенку радять змінити переговорників

Порошенку радять змінити переговорників
Фото: ru.tsn.ua

Військовий експерт Ігор Козій підтримує намір влади застосувати жорсткі дії проти терористів, якщо вони найближчим часом не складують зброю. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Бо те, що відбувається, вже обридло. Ми заморозили активну фазу операції, інакше вже давно б могли вирішити питання. Тепер, підтримуючи її проведення, ми повинні пам'ятати: маємо справу із Росією, а не з Гіркіним чи Бесом. Тому кожен раз, починаючи військові дії, треба враховувати, де їхні частини, чи готові ми дати відсіч їхнім нападам. Я не нав'язую війну із Російською Федерацією, бо хочу миру. Але ми повинні адекватно реагувати на ситуацію. Наприклад, у нас є така структура як Державна спеціальна служба транспорту — військове формування, яке створено на базі залізничного корпусу. Виявляється, у них досі застаріле озброєння. Вони не мають бронежилетів, снайперських груп та підрозділів. Це хіба нормально?", - зазначив військовий.

За словами експерта, президент, як Верховний головнокомандувач, повинен поставити чітку та зрозумілу задачу військовим. "Ми зараз готові до жорсткої фази АТО із терористами. А із Росією ніколи не будемо готові — не треба забувати, який у неї ресурс. Коли ми здуру відмовлялися від НАТО, треба було думати про наслідки. Якби ми стали членом, Альянс би нам допоміг. А зараз навіщо Меркель відправляти німецьких солдат під прапорами НАТО в Україну? У них відсутні перед нами зобов'язання. Навіть у військовому блоці Угоди про асоціацію нічого такого, окрім миротворчих операцій, немає. Сьогодні ми один на один із агресором. Це війна, в першу чергу, України", - зауважив Козій.

Він вважає, що переговори щодо миру варто продовжувати. "Але треба чітко зрозуміти: з ким та в якому складі домовлятися. Ми сьогодні бачимо перемовини а-ля Медведчук. Це несерйозно. Варто згадати, як з'явилося Придністров'я — саме завдяки таким діям. Спочатку перевели в один формат, потім — в інший. Зараз "три плюс два" і що? Нічого. Таке саме робиться в Україні. Нам говорять, що кордон із Росією закритий. Але це ж не так. Теж одні розмови. Хто кого обманює — не знаю. Але кордон треба закрити фізично, а після того вже домовлятися з Росією, а не з терористами. Треба включати дипломатичні важелі. А люди повинні об'єднуватися та підтримувати президента. Інакше ми, як держава, не матимемо права на існування", - наголосив експерт.

 

Зараз ви читаєте новину «Порошенку радять змінити переговорників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути