середа, 11 лютого 2015 08:13

Порошенко злітав у Краматорськ перед поїздкою в Мінськ
10

Фото: Соцмережі

Президент України Петро Порошенко минулої ночі відвідав Краматорськ (Донецька обл.), який напередодні зазнав артобстрілу бойовиками.

Про це повідомляє прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

Під час огляду зруйнованого будинку в центрі міста, в який влучив снаряд системи "Смерч", внаслідок чого постраждали чотири родини, президенту були представлені залишки ракет та наслідки їх руйнівної дії.

"Це докази застосування касетних боєприпасів проти цивільного населення міста Краматорськ, в самому його центрі. У мене в руках елемент касетного боєприпасу "Смерч", який має радіус застосування до 90 км. Нелюди використовують проти цивільного населення касетні боєприпаси. Ці докази будуть використані, в тому числі й мною, в Мінську і в Раді Європейського Союзу", — наголосив Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

Глава держави зауважив, що очевидним є той факт, що на сьогоднішній день Україна знаходиться під атакою найпотужнішої зброї, причому "інформація, яка міститься на цьому заряді, переконливо доводить, що це заряд російського виробництва і російського застосування".

"Це злочин проти людяності, коли мирні люди гинуть в своїх домівках, на вулицях, там, де немає військових, в 50 кілометрах від лінії фронту від російської зброї. Це абсолютно неприйнятно", - сказав Порошенко.

Він також оглянув кілька житлових будинків, які буди зруйновані під час артилерійської атаки. Після цього провів оперативну нараду щодо ситуації у зоні АТО та подій у Краматорську.

"Ми вимагаємо миру без будь-яких умов. Ми вимагаємо зупинити вогонь, вивести іноземні війська, закрити кордон. Їм немає, що тут робити. У нас немає ніякого конфлікту. Ми знайдемо компроміс всередині країни. Ми маємо захистити мир, захистити спокій міста Краматорськ, маємо захистити Україну. І саме тому я їду до Мінську, щоб негайно, безумовно, без будь-яких умов припинити вогонь і почати політичний діалог. Ми самі розберемось", - наголосив глава держави.

Під час робочої поїздки Петра Порошенка супроводжував відомий французький громадський діяч, режисер, письменник і філософ Бернар-Анрі Леві, який був шокований побаченим у Краматорську. Громадський діяч також зазначив, що закликає світову спільноту відкрити очі на жахливі злочини терористів на Сході України.

"Касетна понад метр завдовжки бомба. Хіба їй місце у дворі житлового будинку? Хіба є аргументи, чому Росія постачає таку зброю варварам, і вбиває українців? Такі питання мені поставив французький філософ Бернар-Анрі Леві. Він прилетів до Краматорська, щоб підтримати українців у боротьбі за власну незалежність. Каже, злочини проти людяності, як оцей, обов'язково мають бути покарані", - пише у свою чергу прес-секретар президента Цеголко.

Він зазначив, що світ має шанс зупинити агресію Росії проти України. "Мусимо ним скористатися", - переконаний журналіст.

Нагадаємо, що вчора російсько-терористичні війська обстріляли штаб АТО та  житлові квартали Краматорська. За останніми даними загинуло 16 людей, не менше 60 - отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко злітав у Краматорськ перед поїздкою в Мінськ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути