вівторок, 16 вересня 2014 13:13

Порошенко здав не Донбас, а Україну — експерт

Порошенко здав не Донбас, а Україну — експерт
фото: www.unian.ua

Надання особливого статусу захопленим територіям на Донбасі й амністія сепаратистів створює кримінальний анклав на території України. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Костянтин Матвієнко.

"Це антиукраїнське, дуже небезпечне рішення. У Конституції у нас не передбачені якісь особливі статуси територій. Тому отримали таке "щастя" раз і назавжди. Створили рану, яка постійно кровоточитиме", - наголосив він.

За його словами, виборці мають знати прізвища всіх 277 народних депутатів, які підтримали таке рішення. Й не повинні за них голосувати.

"У Молдови є Придністров'я, але вона його не фінансує. А ми даватимемо гроші з держбюджету на ті території. Люди, які знищували наших військових, отримають там легітимну владу. Це поза всяким розумінням. Путін цим не задовольниться. Для нього головне — знищити всю Україну. Це — ще один цвях у наше знищення", - зауважив Матвієнко.

Експерт вважає, що треба було діяти інакше.

"Спочатку треба було звільнити територію від російських військ, відновити там контроль. А так війська й досі там, техніка теж і Україна ще й вбухуватиме туди свої гроші. Є ще одна небезпека: Центрвиборчком так нарізав виборчі округи, що й парламентські вибори на тих територіях проведуть. Отримаємо бойовиків у Верховній Раді. Порошенко здав не Донбас, а Україну", - наголосив Матвієнко.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада 277 голосами надала особливий статус захопленим територіям Луганської і Донецької областей. 287 голосами депутати амністували терористів Донбасу.

 

Зараз ви читаєте новину «Порошенко здав не Донбас, а Україну — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути