четвер, 02 жовтня 2014 11:31

Порошенка попереджають про всенародну війну проти олігархів

Порошенка попереджають про всенародну війну проти олігархів
Фото: thekievtimes.ua

Політолог Олег Соскін вважає справедливою народну люстрацію. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"В Україні нещодавно була революція - по всій країні збиралися люди, виступали за те, щоб зламати модель держави стаціонарного бандита. Заплатили за це кров'ю - Небесна сотня та десятки тисяч постраждалих. Але ті ж самі клани із оточення Януковича звернулися до Путіна, проплатили та купили зброю та почали війну. Захопили частину нашої території - анексували Крим, а на Донбасі створили Лугандонію. Народу не вдалося створити модель народного капіталізму європейського зразка. Люди сказали: давайте тоді приймемо закон про люстрацію, щоб ті, хто довів країну до такого стану, більше не мали можливості займати високі посади. І що вийшло? Через Верховну Раду ледве пропхали хоч якийсь закон про очищення влади, Турчинов його підписав, а президент цього не зробив. А він же обіцяв, що житимемо по-новому. Порошенко здав Донбас та допустив підписання мерзотних мінських угод", - зазначив експерт.

За словами політолога, зараз Україна фактично знаходиться в стані дефолту. "А президент нічого не робить для того, щоб усунути від влади тих людей, які довели до цього стану. Навпаки - він включає їх у свій виборчий список. Підтримує олігархат та одного з найбільших лідерів "сім'ї" Кучму. Тому всередині народної маси починає закипати ненависть, тому що порушується п'ята стаття Конституції, згідно якої джерелом влади є народ. Під цим же гаслом була революція. А тепер з'явився новий монстр, який каже: Ні, будемо жити, як раніше. Що тоді залишається робити? Діяти так, як під час попередніх революцій", - зауважив Соскін.

Він вважає, що народна помста буде наростати. "Якщо правлячі кола не хочуть згори унормувати процес в рамках цивілізованого міжнародного права, отримають всенародну війну проти олігархів. Народ має право на помсту, тому знову буде Майдан - третій етап революції. Якщо Захід припинить давати нам кредити, а влада продовжуватиме нинішню політику, це станеться вже в листопаді цього року. В крайньому випадку - у лютому. Але все буде набагато страшніше, ніж раніше. Їх будуть витягувати із їхніх домів та машин. Але у владі не хочуть розуміти, що народ змінився", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Порошенка попереджають про всенародну війну проти олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути