пʼятниця, 16 травня 2014 15:03

Порошенко після інаугурації почне війну проти Яценюка — експерт

Порошенко після інаугурації почне війну проти Яценюка — експерт
Фото: 24tv.ua

Рішення Конституційного суду про обрання наступного президента на п'ять років руйнує політичне майбутнє Віталія Кличка та забиває останній цвях в його кар'єру. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Кличко буде поганим мером. Спочатку матиме високий рейтинг, але низьку компетенцію. Повноваження передасть своїм заступникам, які почнуть дуже активно красти. Перший же снігопад знищить його рейтинг. Він кине мерський пост та піде на вибори до парламенту, щоб стати звичайним членом фракції Порошенка. Кличко сподівався, що перемога Порошенка буде лише на рік. За цей час люди збунтуються, почнуть ненавидіти президента, як його попередників. А тут прийде незаплямований Кличко і наведе лад. Але Петро Олексійович його переграв", - наголосив він.

За словами експерта, рішення Конституційного суду вписується в план олігарха Дмитра Фірташа та групи "РосУкрЕнерго" по дестабілізації ситуації в Україні. "Той все тут прорахував: скинувши Кличка та висуваючи Порошенка, він змінює майбутній політичний ландшафт України. Хоче підірвати країну. Заробив тут сім мільярдів доларів, а його планують посадити до в'язниці. Однак коли все вже вибухає, й проблема вирішена", - зауважив Небоженко.

"Тепер почнуться важкі бої по перетягуванню канату між президентом, прем'єром та парламентом. Повертаємося у 1996 рік — до конфлікту Кучми, Мороза та прем'єр-міністрів. Президент займеться придушенням Верховної Ради та змінами Конституції. Добиватиметься перевиборів парламенту та займатиметься формуванням пропрезидентської більшості, щоб порозставляти на ключові посади своїх людей. Хіба можна уявити, що Порошенку скажуть: "У нас — парламентсько-президентська форма правління, тому зустрічай у себе гостей та не вмішуйся у політику", а він послухає? Він на таке не погодиться. Почне війну із Яценюком через 15 хвилин після інаугурації і працюватиме з позиції сили. Він ніколи не гратиме роль спокійного президента, бо по життю — імперіаліст", - зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко після інаугурації почне війну проти Яценюка — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути