середа, 13 січня 2016 09:10

Порошенко відповів на петицію про підвищення зарплати вчителям

Порошенко відповів на петицію про підвищення зарплати вчителям
Фото: www.unian.net

Президент України Петро Порошенко відповів на петицію щодо підвищення зарплат вчителям і викладачам. Про це повідомляє "Преса України".

За словами президента, в 2015 році зарплати вчителям підвищували двічі. При цьому Порошенко підкреслив, що це робилося в умовах війни.

"У складні часи неоголошеної війни в 2015 році нам вдалося двічі підвищити оклади працівникам освіти - з вересня і грудня. В цілому підвищення становить близько 25%. Упевнений, що робота в цьому напрямку буде продовжена і у 2016 році", - заявив глава держави.

Порошенко зауважив, що підвищення заробітної плати працівникам сфери освіти вимагає вишукування додаткових бюджетних ресурсів.

"Разом з тим реалізація пропозиції про збільшення видатків на освітню галузь для встановлення середніх посадових окладів педагогічним, науково-педагогічним працівникам на рівні середньомісячної (подвійний середньомісячної) заробітної плати працівників промисловості, а також доплат спеціалістам, які працюють в системі освіти, до рівня середньомісячної заробітної плати працівників у цілому по народному господарству вимагає вишукування істотних додаткових бюджетних ресурсів. У той же час важливо при розробці і прийнятті відповідних законодавчих ініціатив врахувати фінансові можливості державного бюджету, частина якого спрямовується на забезпечення обороноздатності нашої країни", - пояснив він.

Нагадаємо, у петиції, яка набрала більше 25 тис. голосів, Порошенка попросили внести у Верховну Раду законопроект, який передбачає підвищення заробітних плат працівникам сфери освіти.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко відповів на петицію про підвищення зарплати вчителям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути