вівторок, 31 березня 2015 16:51

Порошенко відмовиться від референдуму щодо другої державної мови - експерт

Порошенко відмовиться від референдуму щодо другої державної мови - експерт
Фото: ruspravda.info

Заява Порошенка щодо винесення на референдум питання другої державної мови і федералізації країни це політичні маневри. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Все це політичні маневри. Після такої пропозиції буде спротив з боку негативно налаштованої опозиції. І президент відмовиться від референдуму щодо другої державної мови. Але те що, стосується федералізації, залишиться. Референдум з цього питання має абсолютно прогнозовані наслідки", - переконаний експерт.

Він вважає, що мовне питання є дуже суперечливим і його зараз не варто піднімати.

"Воно роз'єднує, призводить до поляризації суспільства. Щодо федералізації, то її Порошенко обіцяв ще під час Мінських домовленостей. Росія називає це федералізацією, ми - децентралізацією. І це робити можна.  Але, якщо казати про більшу економічну незалежність Донбасу, то це має стосуватися усіх регіонів", - зауважив Кочетков.

Нагадаємо, що сьогодні на зустрічі зі студентами в Чернігові Порошенко заявив про готовність винести на референдум питання другої державної мови і федералізації країни.

"Я готовий винести на референдум питання другої державної мови і питання федералізації, і я впевнений, що український народ скаже своє рішуче "Ні!", - наголосив Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко відмовиться від референдуму щодо другої державної мови - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути