середа, 28 травня 2014 12:53

Порошенко розповів, як Україна житиме без російського газу

Порошенко розповів, як Україна житиме без російського газу
Фото: www.ntv.ru

Україна не купуватиме російський газ за ціною 500 доларів за куб.м.

Про це повідомив лідер президентських перегонів в Україні Петро Порошенко в інтерв'ю російському виданню "Новая газета".

"Росія хоче продавати його (газ - ред.) Вже по 500 Україні. Добре. Але Україна не купуватиме цей газ, він їй не потрібен", - заявив Порошенко.

Він пояснив, що Україна планує скоротити споживання блакитного палива, а також розраховує на реверсні поставки.

"По-перше, ми будемо завозити реверсний газ. По-друге, будемо скорочувати споживання. По-третє, будемо розвивати технологію сланцевого газу і побудуємо термінал по зрідженому газу - у нас є домовленості з нашими американськими партнерами щодо доставки його сюди", - розповів Порошенко.

"Щодо зими - у нас зараз рекордні запаси газу. Плюс, повторюю, з осені починається реверс зі Словаччини, плюс реверс з Угорщини, Польщі. Так, ми вирішили проблему по- ринковому. Росія хоче продавати газ по 500 доларів ? Спасибі, не треба. Походіть ще по базару, може , комусь і сподобається. Але нам за такою ціною газ не потрібен. Раніше був потрібен, а зараз ні. Чому раніше було по-іншому - тому, що завжди в ціні на газ була певна корупційна складова, що закладалася колишньою владою України. А ось зараз її бути не повинно і не буде. При цьому я не кажу: "Та проживемо ми без вашого російського газу!". Я кажу: "Давайте шукати здоровий ринковий підхід"", - зауважив Порошенко.

Український політик сподівається, що Росія припинить газовий шантаж України.

"Газ повинен перестати бути вашим кийком, це всього лише ринковий товар. А час кийків і шантажу закінчився, кийок більше працювати не буде. Ні з Україною, ні з іншими країнами Європи", - підкреслив український політик.

Він переконаний , що за два роки Україна повністю вирішить свою енергетичну проблему.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розповів, як Україна житиме без російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути