неділя, 21 вересня 2014 23:23

Порошенко назвав нові причини трагедії під Іловайском

Порошенко назвав нові причини трагедії під Іловайском
Фото: obozrevatel.com

Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам назвав нові причини трагедії під Іловайском.

За його словами, до трагедії в Іловайські, де частини української армії потрапили в оточення і зазнали значних втрат при виході з нього, призвела затримка прибуття підкріплень на 3 дні, а також втеча деяких підрозділів. Якби підкріплення прийшов вчасно, а деякі частини не залишили місце дислокації, оперативна ситуація, за версією президента, для регулярних частин армії Росії могла бути гірше.

Президент зазначив, що 51-а механізована бригада, значна кількість бійців якої здалися в полон, буде розформована. Замість неї буде створена 14-я бригада, в якій будуть служити інші військовослужбовці під одним командуванням.

Нагадаємо, раніше заступник голови Дніпропетровської ОДА Святослав Олійник заявив, що близько 500 тіл загиблих українських військових знаходяться на території, підконтрольній терористам. Він повідомив, що зараз у зоні АТО працюють пошукові групи в рамках координації волонтерського руху МОУ. "За даними цих пошукових груп, які щодня збирають тіла в районі Старобешева, Іловайська і Савур-могили(у зоні наступу російської армії, розпочатого 24 серпня) і на територіях, які не знаходяться під контролем української влади, ми очікуємо, що там буде знайдено 400-500 тел. Більшість з цих тіл не підлягають впізнанню", - зазначив Олійник.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко назвав нові причини трагедії під Іловайском». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути