вівторок, 24 лютого 2015 14:08

Порошенко нагородив Ігоря Толмачова орденом "За мужність" посмертно

Порошенко нагородив Ігоря Толмачова орденом "За мужність" посмертно

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про нагородження орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно) громадського активіста Ігоря Толмачова, який трагічно загинув під час терористичного акту в Харкові.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Минув рівно рік з часу, коли перші воїни Небесної сотні покинули нас. Але, на жаль, до братів на небесах досі продовжують приєднуватись найкращі сини України, віддаючи своє життя у боротьбі за її незалежність", — зазначив глава держави.

"Терористи завдали удару не просто на річницю Революції Гідності, але й на велике церковне свято — Прощену неділю. Цим вони продемонстрували всьому світу, що для них немає жодних моральних обмежень", — також додав він.

Президент підкреслив, що Харківщина сьогодні є вкрай важливим для держави регіоном, і загибель таких людей, як Ігор Толмачов, — непоправна втрата не лише для сім'ї та близьких загиблого героя, але й для всієї України. "Ми всі маємо об'єднатися, щоб уникнути повторення таких жахливих трагедій", — наголосив Порошенко.

Ігор Толмачов був вченим-фізиком, одним з організаторів харківського Євромайдану та координатором волонтерського руху в Харкові. 22 лютого він йшов у першій колоні Маршу Гідності, коли стався вибух.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко нагородив Ігоря Толмачова орденом "За мужність" посмертно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути