вівторок, 04 серпня 2015 11:47

Порошенко хоче посилити вплив на суддів - політолог

Порошенко хоче посилити вплив на суддів - політолог
Фото: nv.ua

Парламент не підтримає президентські зміни до Конституції у частині реформи системи судочинства. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Загородній.

За його словами, в Україні має працювати система противаг не залежно від того, який маємо парламент. "Бо немає ніякої гарантії, що не отримаємо повернення до диктатури. Наприклад, Генпрокуратура озвучила одну з пропозицій - щоб вона не була підконтрольна Верховній Раді. Це дурість. Якщо запровадити таку зміну, ГПУ контролюватиме президент. Те саме стосується й суддів", - зазначив він.

Експерт згоден з тим, що суддям потрібно звузити імунітет, однак вважає, що на практиці це не працюватиме. "Зараз судді проходять два етапи. Перше, спочатку їх призначають на п'ять років. Друге, коли спливає цей термін, мають можливість працювати пожиттєво. Те, що пропонують в Адміністрації президента, посилить вплив глави держави на суддів. Всім вже зрозуміло, яку там ведуть політику - збільшити владу президента хоча б початку строку. Але у нас за звичай так трапляється, що коли побачать, що на наступний термін його не хочуть обирати, можуть послабити вплив. Маємо такий одвічний цикл української політики", - наголосив Загородній.

Нагадаємо, в Адміністрації президента пропонують скоротити суддівський імунітет та позбавити Верховну Раду права притягати суддів до відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко хоче посилити вплив на суддів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути