четвер, 30 жовтня 2014 15:42

Порошенко говорив з Меркель про надійне постачання газу до Європи

Порошенко говорив з Меркель про надійне постачання газу до Європи
zn.ua

Президент України Петро Порошенко та канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили результати трьохсторонніх газових консультацій за участю України, ЄС та Росії.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Співрозмовники наголосили на необхідності досягнення умов для надійного постачання газу в Україну в зимовий період та забезпечення енергетичної безпеки Європи.

Вони також  підкреслили важливість того, що всі домовленості, які зараз досягаються у Брюсселі, відпрацьовуються в постійному діалозі із Євросоюзом та його лідерами, зокрема із діючим головою Європейської Комісії Жозе-Мануелем Баррозу та віце-президентом Єврокомісії, комісаром з енергетичних питань Гюнтером Оттінгером.

Порошенко поінформував Меркель, що у цьому контексті у нього заплановані телефонні консультації з діючим президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм та Жан-Клодом Юнкером, який розпочне виконувати обов'язки голови Європейської Комісії з 1 листопада.

Також Порошенко та Меркель засудили намір проведення псевдовиборів у ДНР та ЛНР 2 листопада, оскільки він суперечить Мінському протоколу від 5 вересня. Президент України наголосив, що всі сторони Мінського протоколу і Мінського меморандуму несуть відповідальність за його виконання, в тому числі Російська Федерація, яка підтвердила відданість цим домовленостям за результатами багатостороннього діалогу у Мілані 17 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко говорив з Меркель про надійне постачання газу до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути