пʼятниця, 20 березня 2015 10:48

Порошенко домовиться з Коломойським — політолог

Порошенко домовиться з Коломойським — політолог
Фото: http://24tv.ua

 Петро Порошенко опинився у дуже незручному становищі, бо він не може не реагувати на дії Коломойського щодо Укратранснафти. Тим більше, що прозвучали прізвища його соратників і його оточення. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Загородній, коментуючи вчорашній інцидент з губернатором Дніпропетровщини.

"Однак Порошенко не зможе відправити Коломойського у відставку. Тому що це викличе бунт в Дніпропетровську. Бо війна не закінчена і йде в 100-200 км від Дніпропетровська. А Коломойський здійснює там тилове забезпечення армії. І його нема ким замінити", - пояснив експерт.

На думку Загороднього, Порошенко обере компромісне рішення.

"Для збереження свого авторитета у владі Порошенко звільнить когось із соратників Коломойського. Наприклад, в Одесі чи інших містах. Або хтось втратить комітети. Але це повинно відбутися публічно. Наступний крок може бути в політичній площині — президент виступить арбітром в питанні прозорості рішення щодо "Укртранснафти". Швидше за все, туди буде призначена людина Коломойського. Умовно будуть розділені повноваження між його представниками та президента. Або може бути компромісне рішення, наприклад, за рахунок активів інших олігархів", - зазначає політолог.

Загородній також вважає, що серйозної реакції з боку міжнародних організацій не буде.

"Пролунають якісь дзвінки як у бік Коломойського, так і Порошенка, щоб припинили чвари. Але сильної реакції не буде. Їм байдуже, що тут буде відбуватися. Їх цікавить як країна зводитиме баланси, віддаватиме гроші за кредит. А розбірки між командами Порошенка і оліграхів їх мало цікавить", - каже експерт.

Нагадаємо, у четвер, 19 березня, на засіданні наглядової ради "Укртранснафти" було прийнято рішення відсторонити голову правління компанії Олександра Лазорка. Тимчасово здійснювати повноваження голови підприємства до 10 серпня призначений Юрій Мірошник. Ввечері голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський в супроводі озброєних людей прибув у київський офіс "Укртранснафти".

Він заявив, що ловив російських диверсантів на підприємстві, а також обматюкав одного з журналістів. За словами Коломойського, Міністерство енергетики зробило спробу змінити голову правління "Укртранснафти" за вказівкою вищого керівництва країни.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко домовиться з Коломойським — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути