середа, 06 травня 2015 18:38

Порошенко: Більше ніхто не буде знімати вершки з державних монополій

Порошенко: Більше ніхто не буде знімати вершки з державних монополій
Петро Порошенко. Фото: rian.com.ua

Президент Петро Порошенко наголосив на важливості демонополізації, диверсифікації та деолігархізації енергетичного ринку як необхідних принципах забезпечення його безпеки.

Про це він заявив під час обговорення на засіданні РНБО питань енергетичної безпеки, повідомляє прес-служба глави держави.

Глава держави зазначив, що в паливно-енергетичному комплексі починають діяти європейські правила.

"Гарантую, що ніхто більше не потрапить в рейтинг "Форбс", знімаючи вершки з використання можливостей державних монополій, з традиційно корупційного середовища в газовому секторі. Держава ні для кого не буде більше дійною коровою. Дикий капіталізм у цій галузі з прийняттям цього Закону, відповідних нормативних актів має закінчитися. Хочу, щоб це почули всюди: і в Києві, і у Відні".

"Саме в цьому напрямку слід розглядати і арешт 500 мільйонів кубів газу, який Генеральна прокуратура спільно з Міністерством внутрішніх справ здійснила у компанії Osthem", – додав Глава держави.

За словами президента, це не є вибіркове ставлення. Він наголосив, що Верховна Рада прийняла закон "про 50+1 акцію", який дозволяє державі повернути під своє управління найбільшого монополіста у цій сфері компанію "Укрнафта".

За словами президента, монополіям в електроенергетиці, так само, як і іншим монополіям, буде покладено край.

"Політика деолігархізації і демонополізації цілком відповідає національним безпековим інтересам, і я впевнений в тому, що ні я як президент, ні уряд, ні Верховна Рада від цього курсу не відмовляться, хто б і чим би не намагався Україну і мене як Президента шантажувати, – ні так званими шахтарськими батальйонами, дві третини з яких складали "тітушки", ні так званими приватними арміями, ні інформаційними диверсіями, які сьогодні намагаються запускати проти мене і проти України. Стояв, стою і стоятиму на сторожі національних інтересів.

Незадоволення "потерпілих" я розумію, але не раджу чинити спротив. Державі слід віддати державне, а бізнес робити за рахунок власних приватних ресурсів, і не включати ані кредитні борги, ані видатки на приватні армії, ані видатки інші, які не мають відношення до собівартості, у вартість тони нафти, кубометра газу, вартість кіловат-години", – заявив глава держави.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко: Більше ніхто не буде знімати вершки з державних монополій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути