середа, 18 лютого 2015 11:23

Поразка у Дебальцевому може мати позитивні наслідки - експерт

Поразка у Дебальцевому може мати позитивні наслідки - експерт
Фото: Reuters

Поразка у Дебальцевому дає президенту Порошенку внутрішній та зовнішній ресурс. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Олексій Арестович.

"Здача Дебальцевого - рішення, яке було прийняте військово-політичним керівництвом України. Воно може мати позитивні наслідки. Зокрема, нарешті можна добитися визнання Росії стороною, яка порушила мінські домовленості. Для неї це означає нові санкції, а для нас — нова допомога і нове озброєння. Це цинічно, жахливо, але з користю. Крім того з поразкою у Дебальцевому Порошенко отримує внутрішній ресурс на розгін Генштаба - генералів, які бездарно командують. Проте, якщо Порошенко не доб'ється санкцій та зброї і не розжене "генштабівську мафію", то здача Дебальцевого буде помилкою, яка вартувала нам сотні життів. І це буде дуже сильний удар по ментальності народу", - зауважує Арестович.

Він переконаний, що Росії не потрібне Дебальцеве. "У неї величезний план щодо зламу України та керування Європою через українську кризу, а потім через європейську - Америкою та усім світом. Дебальцеве - лише малесенький епізод цієї кампанії. І всі розмови про важливість дебальцевського залізнодорожнього вузла — це дрібниця", - вважає експерт.

На його думку, незважаючи на незадоволеність військових діями Верховного головнокомандувача, для Порошенка поразка у Дебальцевому не матиме ніяких наслідків.

"У нас інфантильний народ, - каже Арестович - зараз він (Порошенко -ред.) доб'ється якихось поставок зброї або осудження Росії, потім дозволить наносити вогневі удари у відповідь, потім слізно виступить і розповість про наших героїв , когось нагородить, звернеться до матері якогось загиблого бійця. І всі скажуть, який у нас хороший президент".

Нагадаємо, що сьогодні українські військові залишають Дебальцеве. Багато хто виходить з міста пішки. Як повідомляє Громадське, усі частини проривалися з міста боєм. Серед бійців багато поранених. Журналісти з посиланням на військових стверджують, що коридору не існує - дорога постійно обстрілюється

Дебальцеве було каменем спотикання під час останніх мінських домовленостей між Путіним та Порошенком. Останній наполягав на тому, що місто має залишитися за Україною.

Водночас Путін заявив, що українська армія програє в Дебальцевому вчорашнім "шахтарям і трактористам", у черговий раз відкинувши звинувачення в тому, що на Донбасі воюють кадрові російські військові.

Зараз ви читаєте новину «Поразка у Дебальцевому може мати позитивні наслідки - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути