пʼятниця, 04 листопада 2011 12:37

Помешкання екс-соратника Лазаренка обшукали у рамках справи проти Тимошенко

Помешкання екс-соратника Лазаренка обшукали у рамках справи проти Тимошенко

Помешкання дружини колишнього бізнес-партнера Павла Лазаренка Петра Кириченка - Ізабелли Кириченко - дозволили обшукати у рамках справи стосовно Юлії Тимошенко.

Відповідне рішення Шевченківського районного суду є у розпорядженні "Української правди".

Як зазначається у документі, у СБУ є інформації про те, що Ізабелла Кириченко є одним із керівників і засновників ТОВ "Агропостачзбут" та "однією із довірених осіб" Лазаренка.

Також наголошується, що діяльність фірми "Агропостачзбут" "контролюється із США" особисто Лазаренком.

Суд вважає, що подання СБУ про обшук помешкання Ізабелли Кириченко підлягає задоволенню, "оскільки є фактичні дані, що за місцем реєстрації і фактичного проживання...знаходяться предмети і документи, що підтверджують лобіювання Лазаренком діяльності Єдиних Енергетичних Систем України та особистих інтересів Юлії Тимошенко".

Як відомо, Ізабелла Кириченко була затримана 2 вересня. Близько 10 років вона була громадянкою США і приїхала до України, щоб за дорученням продати квартиру, оформлену на чоловіка, але виявилося, що ця квартира знаходиться під арештом. Сама Кириченко у своєму затриманні підозрює політичні мотиви.

Петро Кириченко у 1990-х роках був бізнес-партнером Лазаренка, який зараз відбуває у США покарання за відмивання грошей. Лазаренко був близьким другом сім'ї Кириченко і хресним батьком його внучки. Однак, коли у США проходив суд над Лазаренком, Кириченко став основним свідком звинувачення проти екс-прем'єра. Відтоді подружжя Кириченків живе у Сан-Франциско.

 

Зараз ви читаєте новину «Помешкання екс-соратника Лазаренка обшукали у рамках справи проти Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути