субота, 07 вересня 2013 14:45

"Польща не братиме участі у сирійській операції у будь-якому разі" - Сікорський

"Польща не братиме участі у сирійській операції у будь-якому разі" - Сікорський
Фото: ohranka.com

Польща не братиме участь у військовій операції в Сирії, навіть якщо Варшаву про це попросить особисто президент США Барак Обама. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю Польському радіо.

"Це питання уже вирішено. Не буде (участі Польщі в Сирії)", - зазначив Сікорський, відповідаючи на питання щодо можливого прохання США про те, щоб Польща підтримала військову операцію в САР. Він зауважив, що Польща занепокоєна можливими наслідками такої операції.

"Наслідки можуть бути позитивними, а можуть і негативними", - підкреслив польський міністр.

За його словами, Варшава займає виважену позицію у сирійському питанні. З одного боку, країна проявляє солідарність із жертвами ймовірної хімічної атаки, а з іншого - побоюється за наслідки операції з огляду на утримання рівноваги в регіоні.

"Ситуація в Сирії не є чорно-білою, а має різні відтінки сірого. З цією ситуацією пов'язано багато ризиків", - підсумував глава МЗС РП.

Як повідомлялося, президент США Барак Обама попросив американський Конгрес санкціонувати військову операцію в Сирії. У Вашингтоні переконані, що влада цієї країни 21 серпня застосувала хімічну зброю в околицях Дамаска, внаслідок чого загинули до півтори тисячі осіб.

Зараз ви читаєте новину «"Польща не братиме участі у сирійській операції у будь-якому разі" - Сікорський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути