пʼятниця, 30 грудня 2016 01:00

Кремлівський політолог не виключає великих втрат російських військ при штурмі Києва

Кремлівський політолог не виключає великих втрат російських військ при штурмі Києва

Захоплення російськими військами міст України обговорювали в прямому ефірі пропагандистської програми "Вечер с Владимиром Соловьевым" на телеканалі "Россия – 1".

За словами політтехнолога Ростислава Іщенка, початку нових військових дій на Донбасі та в Україні вцілому виключати не варто.

"Я би не був такий впевнений, що війська ЛНР та ДНР навіть разом з російськими швидко наведуть порядок в Україні. Ще в 2015-му році я говорив про це з російськими військовими спеціалістами. Вони сказали – а якщо ці придурки закриються в великих містах? Наприклад в Дніпрі чи в Києві. У великих містах з ними можна воювати лише посилаючи піхоту на смерть. Ми понесемо великі втрати. Рахунок буде йти на тисячі, можливо десятки тисяч. Або розносити їх на щебінь артилерією і авіацією. Алеппо брали скільки часу?", - зазначив Ростислав Іщенко.

Водночас, ведучий навів приклад, як російська армія в Сирії швидко зруйнувала місто Алеппо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Іноді здається, що ворог сидить у глибокому тилу" - розвідник

"Вони взяли Алеппо досить швидко, десь за 3 місяці та виконали поставлені завдання. А ще треба враховувати, що військові ЛНР та ДНР вміють воювати в містах", - підкреслив Володимир Соловйов.

"Я би не був таким оптимістом, що вони (українська влада, - авт.) просто втечуть. Втікати їм нікуди. Окрім того, серед них є такі хлопці як Турчинов, який справді вірить, що у нього є місія. Можливо не всі 600 тисяч українських військових будуть стріляти у відповідь, але достатньо і 50 тисяч добровольців та Нацгвардії", - заявив Іщенко.

Путін застосує на Донбасі авіацію тоді, коли конфлікт буде поглиблюватися. Про це розповів генерал-лейтенант запасу Дмитро Уманець.
Зараз ви читаєте новину «Кремлівський політолог не виключає великих втрат російських військ при штурмі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути