понеділок, 08 лютого 2016 16:41

Політолог розповів, чому Стець передумав звільнятися

Політолог розповів, чому Стець передумав звільнятися
Стець продовжить роботу міністра. Фото: Кабмін

Рішення міністра інформаційної політики Юрія Стеця відкликати заяву про відставку - результат компромісу між президентом та прем'єром. Значить, Петро Порошенко та Арсеній Яценюк дійшли згоди у переговорах про долю уряду.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

"Стець тривалий час був членом команди Порошенка. Був у його найближчому оточенні. Тому його заяву треба розглядати, враховуючи політичні інтереси команди президента", - каже експерт.

Після того, як Стець та інші міністри відкликали заяви про відставки, "в уряді відновлено статус-кво".

"Це говорить про те, що Порошенко та Яценюк досягли компромісу. Останнім часом вони змагаються за майбутнє Кабміну. Не секрет, що Порошенко намагався розхитати уряд та сформувати новий Кабінет міністрів із новим прем'єром. Але ця спроба на даному етапі зазнала фіаско. Тому президент та прем'єр спільно ухвалили рішення стабілізувати ситуацію та відновити вхідні позиції в уряді", - говорить експерт.

До того ж треба врахувати й думку західних партнерів. Політолог нагадав, що Захід наполегливо просив заспокоїти ситуацію. Президент з прем'єром зустрічалися з послами країн "великої сімки", які висловилися категорично проти зміни політичної конфігурації.

Нагадаємо, що про бажання залишити уряд заявляли п'ятеро міністрів. Проте міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, міністр агрополітики Олексій Павленко, міністр інформації Юрій Стець та міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі передумали.

Тепер хоче піти тільки міністр економіки Айварас Абромавичус. Але і він також може передумати, якщо влада виконає його умови.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів, чому Стець передумав звільнятися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути