вівторок, 28 січня 2014 13:10

Політолог: Опозиція має погодитись очолити уряд

Політолог: Опозиція має погодитись очолити уряд
Олександр Палій. Фото: www.schoollife.org.ua

Опозиційні лідери мають погодитись на пропозицію очолити уряд при умові взяти під контроль Міністерство внутрішніх справ.

Таку думку висловив у коментарі Gazeta.ua політолог Олександр Палій.

"Якщо Порошенку чи Яценюку запропонують очолити уряд, то треба погоджуватись. За умови, що при цьому буде можливість взяти під контроль Міністерство внутрішніх справ. І якщо це буде не бутафорська функція. Також на пропозицію треба погоджуватись, якщо буде згода до повернення Конституції 2004-го року", - зауважив політолог.

Палій вбачає, що прем'єр-міністром країни серед опозиціонерів може стати Петро Порошенко.

"Порошенко не конфліктна людина. Вміє говорити з "регіоналами". Думаю, він міг би зараз повернути і започаткувати справедливість. Щоб країна була для всіх людей, а не тільки для регіоналів. Важливо, щоб новий уряд не шукав якийсь черговий компроміс між "регіоналами". Треба щоб уряд мав більш загальнонаціональний характер. І давав рішення для країни вже зараз", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Берліну художник обмотався термофольгою на підтримку Майдану

Палій прогнозує, що у невдачах країни почнуть звинувачувати Миколу Азарова.

"Янукович, довівши країну до такого стану, намагається на когось спихнути відповідальність. Думаю, зараз на Азарова почнуть "котити бочку". У нас так завжди. Серед "регіоналів" багато невдоволених економічною і соціальною політикою", - додав він.

Палій вважає, що у разі прем'єрства одного з опозиціонерів майдану доцільно згорнутись.

"Без майдану нам би і досі розповідали, який Микола Янович геніальний економіст і професіонал. Досі б несли таку маячню. Звичайно, це заслуга майдану. Майдану доцільно буде трохи згорнутись за двох умов. Перша: якщо уряд очолить опозиціонер. Друга: якщо можливість влади використовувати репресії і терор проти майдану буде паралізовано. Точка народної легітимності обов'язково повинна зберігатись. Нехай вона буде невелика, нехай це буде 500 чоловік", - зауважив він.

Зазначимо, лідер фракції "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що опозиція погодиться лише на повну відставку уряду, а не на його часткове переформатування.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: Опозиція має погодитись очолити уряд ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути