субота, 23 липня 2016 10:00

Політолог оцінив 100 днів прем'єрства Гройсмана

Політолог оцінив 100 днів прем'єрства Гройсмана
УНІАН

За період роботи в уряді Володимир Гройсман не показав себе, як прем'єр-міністр.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Вадим Карасьов.

"Якщо Гройсман-прем'єр не показав себе за 100 днів, то цього вже не буде. На те й вони 100 днів. Щоб продемонструвати вміння, фаховість, професійність, стратегічну далекоглядність і тактичну гнучкість. Із цього не було зроблено нічого", - зауважив він.

За словами політолога, досягнення Кабміну мають мінуси, аніж позитиви.

"Топові досягнення з мінусом — це тарифи на тепло, газ, комунальні послуги. Країну вже більше місяця лихоманить. Звісно, можна звинувачувати так званих популістів, що вони розкручують цю тему. Але для людей платіжки реальна проблема. Пік цього невдоволення припаде на осінь. Може виникнути тарифна урядова криза — лихоманить уряд, суспільство, політичні сили. А головне — народ біднішає", - сказав Карасьов.

Експерт вважає, що уряд провалив приватизацію.

"Вона (приватизація. - Gazeta.ua) так і не стала інструментом ефективної економічної політики. Навіть не спромоглися підготувати приватизацію Одеського припортового заводу. Знову переносять на якийсь невизначений термін. Вирішили готувати її під своїх клієнтів, наближених кланів", - сказав політолог.

"По-третє — зірвана програма із Міжнародним валютним фондом. МВФ прийняв рішення не розглядати влітку продовження програми співпраці із Україною. І перенесли це на осінь. Винен не тільки Кабмін, але і парламент. Бо не прийняв необхідних 20 законів і змін. Але уряд на те і уряд, щоб працювати із парламентом. Якщо у Верховній Раді немає більшості, своїх голосів для уряду, то він із самого початку приречений на поразку", - зауважив Карасьов.

Також експерт не виключає, що восени пройдуть масштабні протести гірників.

"Лихоманить енергетичний ринок, існує проблема із шахтарями. Можна звинувачувати олігархів, які підняли гірничі профсоюзи на протести. Але ці протести — реальність. І якщо не буде змін на краще, то восени матимемо повномасштабні протести. Потрібна якась політика — або закривайте ці шахти, модернізуйте їх, перекваліфіковуйте людей. Надавайте нові можливості для підприємництва, або вихідну допомогу. Або доплачуйте із бюджету шахтам, нехай працюють", - сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман обіцяє масштабну перевірку дорожників

Нагадаємо, минуло 100 днів з дня роботи уряду під головуванням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. 14 квітня за його призначення проголосували 257 народних депутатів. Того ж дня Рада обрала новий уряд.

Зараз ви читаєте новину «Політолог оцінив 100 днів прем'єрства Гройсмана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути