понеділок, 28 січня 2013 17:17

Політолог: обвинувачення Тимошенко у вбивстві Щербаня — свідчення війни проти Ахметова

Політолог: обвинувачення Тимошенко у вбивстві Щербаня — свідчення війни проти Ахметова
Андрій Золотарьов вважає, що Сім'я веде боротьбу проти олігархів. Фото: glavcom.ua

Росія навряд чи причетна до висунення обвинувачення Юлії Тимошенко у вбивстві Євгена Щербаня.

Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Андрій Золотарьов, коментуючи заяву Арсенія Яценюка про те, що в обвинуваченні Тимошенко може бути російський слід, метою якого є зрив саміту Україна-ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для Росії визнати, що Тимошенко причетна до вбивства Щербаня — це "надто висока ціна" - експерт

"В мене дуже великі сумніви щодо того, чи може Росія контролювати діяльність пана Кузьміна. Цією історією звинувачення Тимошенко у замовному вбивстві Євгена Щербаня відкривається ящик Пандори. Я в цей час працював з Юлією Володимирівною і добре пам'ятаю, що на тлі суперечок з іншими бізнесменами, Щербаня згадували дуже рідко. Не було таких кричущих протиріч, та й масштаб діяльності Тимошенко був такий, що вона не зіштовхувалась зі Щербанем. Це не її парафія", - впевнений він.

За словами експерта, Донецька область і на той час була дуже особливим регіоном.

"У Дніпропетровську суперечки вирішувались зовсім іншими заходами, ніж це робилось у Донецьку, або в Криму. Саме тому ця версія зі звинуваченням шита білими нитками", - пояснив він.

За словами експерта, уся діяльність заступника генерального прокурора Рината Кузьміна свідчить про те, що "він б'є кілька куль одночасно".

"Фактично, це звинувачення піднімає питання про те, хто виграв, а хто втратив від убивства Щербаня. Тоді й стає очевидним, що скористались із цієї ситуації люди, які очолюють позиції в українському "Форбс", мають на лацкані значки народних депутатів. Тому виникає припущення, що це може бути спрямовано проти людини, прізвище якої у Донецьку в цей час боялися згадувати: а саме, проти Рината Ахметова", - зауважив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може бути зацікавлена у новій справі проти Тимошенко задля зриву саміту Україна-ЄС - Яценюк

Водночас, Золотарьов зауважує, що "за рамками цих розбірок залишаються молоді менеджери, яких пов'язують із Сім'єю".

"Лінія протиріч між Сім'єю і Ахметовим буде і далі загострюватись. Саме тому, гадаю, Кузьмін веде більш складну гру, ніж просто звинуватити Тимошенко у вбивстві. А тепер бачимо, що воно припало на той час, коли протиріччя між Сім'єю та олігархами загострюються. Результат цього — Сім'я підніметься над олігархами", - вважає він.

На думку Золотарьова, обвинувачення Тимошенко може бути також натяком для інших олігархів: "Дивіться, що може бути, якщо ви будете займатися не тільки економікою, а ще й політикою".

Зараз ви читаєте новину «Політолог: обвинувачення Тимошенко у вбивстві Щербаня — свідчення війни проти Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути