пʼятниця, 21 жовтня 2016 15:25

Чому половина фракції президента не підтримує законопроект про спецконфіскацію - експерт

Чому половина фракції президента не підтримує законопроект про спецконфіскацію - експерт

Верховна Рада досі не прийняла законопроект про спецконфіскацію вкрадених Віктором Януковичем коштів через неголосування опозиції, а також великої частини фракції БПП. Про це заявив політолог, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Учора тишком під час прийняття бюджету зірвалося голосування за закон про спецконфіскацію. Винуватцем цього стала частина коаліції. Майже половина фракції БПП відмовилася дати голоси", - зазначив він. Експерт додав, що президент неодноразово висловлювався на підтримку законопроекту про повернення грошей Януковича до бюджету. При цьому Небоженко упевнений, що "в кулуарах" позиція щодо зазначеного законопроекту може відрізнятися. "Вони (БПП. - ред.) бояться давати будь-який привід для політичного відродження "Народного фронту", а прийняття закону про спецконфіскацію за ініціативою "Народного фронту" додає рейтингу цій політичній силі", - пояснив експерт.

"А коли прийде час накачувати політичні рейтинги перед виборами, БПП "несподівано" згадає, що такий закон потрібен. І закон про спецконфіскацію в дещо зміненому вигляді спливе як політична ініціатива БПП, який з величезною енергією буде боротися за його прийняття. А "Народному фронту" запропонують приєднатися на правах парламентських статистів", - заявив Віктор Небоженко. Ще однією причиною блокування прийняття закону про спецконфіскацію, вважає Небоженко, можуть бути домовленості і зобов'язання перед лідерами Опоблоку.

Зараз ви читаєте новину «Чому половина фракції президента не підтримує законопроект про спецконфіскацію - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути