середа, 03 вересня 2014 18:20

"План Путіна" спрямований на легалізацію ЛНР і ДНР - політолог

"План Путіна" спрямований на легалізацію ЛНР і ДНР - політолог
Фото: aif.ua

"План Путіна" по врегулюванню ситуація на Донбасі насправді спрямований на легалізацію самопроголошених республік. Президент РФ хоче зробити ДНР і ЛНР суб'єктами переговорів, щоб Україна почала домовлятися про їх статус.

Таку думку висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

"Якби Путін хотів припинення кровопролиття, він би просто вивів свої війська. Це, здається, більш простий спосіб", - зазначив політолог.

"Це його головна задача - повісити на нас, на Україну, непідйомним вантажем існування цих ДНР, ЛНР в будь-якій формі - федерації, конфедерації, автономії якої завгодно. Зрозуміло, що ні про яку незалежність там не йдеться, а йдеться саме про те, що це будуть території, населені визначеною і контрольованою кількістю людей, які будуть включені в політичне, соціальне та інше життя України на певних правах. Причому їх існування буде гарантією того, що Україна ніколи не вступить ні в європейські структури, ні, тим більше, в НАТО. Це і є головні плани і завдання Путіна", - вважає Голобуцький.

При цьому Путін прагне показати, що Росія "як би не має до цього ніякого відношення", а Порошенку необхідно довести, що саме РФ є головним автором агресії, яка відбувається на південному сході України.

Зараз ви читаєте новину «"План Путіна" спрямований на легалізацію ЛНР і ДНР - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути