понеділок, 13 січня 2014 12:52

Піти з майдану означає підставити людей під репресії — експерт

Піти з майдану означає підставити людей під репресії — експерт
Андрій Золотарьов. Фото: ua.golos.ua

Робота Верховної Ради буде заблокована.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Опозиція зацікавлена у блокуванні парламенту та використанні його як трибуни для заяв. А інтерес влади полягає в тому, аби епіцентр політичної кризи перейшов з вулиці до Верховної Ради. Тому вона може піти на певні поступки. Наприклад, проголосувати за створенні слідчої комісії. Це найкращий спосіб заговорити проблему. Тоді можливості опозиції будуть обмеженими і не становитимуть серйозної загрози. Відставок не буде, навіть Віталія Захарченка. Це для Януковича означатиме політичне самогубство", - зауважив він.

За словами експерта, ті погрози владі, які виголошують лідери опозиції, не підкріплюються справами.

"Кажуть, що вони революціонери, але намагаються торгуватися із владою. Це хибний шлях, бо жоден революціонер так не чинить. Опозиціонери поводяться як суто парламентські політики — є частиною діючої системи. Тому навряд чи будуть вдаватися до радикальних дій. Для них важливіша тяганина та штовханина у Верховній Раді", - зазначив Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 100 противників барикад зібралися на Хрещатику і намагалися розібрати укріплення

Коментуючи заяву народного депутата з "Батьківщини" Анатолія Гриценка про те, що треба згорнути частину барикад на майдані, політолог пояснив: "Це його особиста думка, яка є окремою від позиції лідерів. Він показує себе як "першого непрохідного", який завжди має своє особисте бачення. Піти з майдану означає підставити людей під репресії, показати неспроможність лідерів опозиції та дати карт-бланш Януковичу на "закручування гайок".

Нагадаємо 12 січня лідери опозиції на першому у 2014 році Народному Віче оголосили, що будуть вимагати створення ТСК з розслідування протиправних дій правоохоронців та ухвалити рішення про ліквідацію "звірячих назв і звірів з української міліції". Також вимагатимуть виконання закону про звільнення від покарання учасників протестів.

Зараз ви читаєте новину «Піти з майдану означає підставити людей під репресії — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути