субота, 01 червня 2013 20:00

Лист Тимошенко може бути фальшивкою - експерт

  Лист Тимошенко може бути фальшивкою - експерт
Віктор Небоженко. Фото: dpua.info

Лист ув'язненої екс-прем'єра Юлії Тимошенко може належати перу спецслужб, зрадників чи інтриганів. Обидві її тези про припинення акції "Вставай, Україно!" та нерезонність визначення єдиного кандидата — невигідні опозиціонерці, то ж швидше за все вона його не писала. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Якщо цей лист написала справді Тимошенко, а не на Турівській, то це велика її помилка. Політологічні ази — єдиний кандидат від опозиції у країнах, де є монополія на владу, коли є сильний авторитарний режим, як би його не називали - фашистський, донецький, антифашистський. У такій ситуації слід об'єднуватися як це було у свій час у Польщі. Якщо ж країна із розвинутою демократією, тоді опозиційні сили зобов'язані йти окремими колонами. Тоді у другому турі перемагає той, у кого більший рейтинг. Так роблять у Німеччині,Франції і так далі. Вона переплутала хвору Україну із здоровою європейською державою", - сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп: Опозиціонер переможе будь-якого кандидата від влади на виборах мера Києва

Натомість, Небоженко, вважає, що не слід проголошувати єдиного кандидата зараз — майже за два роки до виборів.

"Якщо б це зробили, влада просте стерла б його у порошок, дискредитувала і так далі. Це треба робити за місяці три до виборчої кампанії, щоб влада не встигла грубо кажучи розправитися із ним", - вважає він.

Політолог розповідає, що ще більшою помилкою Тимошенко є заклик припиняти мітинги.

"Влада займається управлінням, крадіжками, корупцією і насолодою від влади у всьому світі від Нової Зеландії до України. А опозиція завжди чинить спротив, активізує протестний електорат. Акції протесту — це її прямий щоденний обов'язок: не просто сидіти у парламенті, а намагатися мобілізувати електорат. Погано це вдається чи добре — інша справа. Це не означає, що акції не потрібні. Як це, акції на захист Тимошенко потрібні, а акції пов'язані із загальним тиском на владу — ні?", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко для опозиції виступила в ролі судді — політолог

Політолог схиляється до думки, що лист, опублікований на офіційному сайті "Батьківщини" не належить Юлії Тимошенко.

"Хіба мало є спецслужб, зрадників та інтриганів? Про що ми говоримо? Додумалась же влада вивезти справжній бронетранспортер на вулиці Києва. Таке ж нікому б в голову не прийшло в Європі. За 20 років після закінчення війни БТР ніде не були на місцевих хрещатиках. Тільки українці додумалися до такого, якщо це українці",- розмірковує він.

Небоженко прогнозує, що можливо за тиждень з'явиться заява Тимошенко про те, що її не правильно зрозуміли чи переклали.

"Це не схоже на Тимошенко. Тимошенко, яка говорить "знижуйте рівень конфронтації із владою" - це точно не вона. Тим паче каже, що не потрібно визначати єдиного кандидата. А сьогодні таким кандидатом сприймають саму Тимошенко. Вона ставить сама себе у незручне становище. Невже хтось думає, що вона цього не розуміє? Уявімо, завтра вона виходить із тюрми. Верховний Суд на прохання якогось місцевого космонавта знімає з неї усі судимості, як це було із Януковичем. І тоді вона йде на вибори. Це все реально в нашій країні-чудес. Їй скажуть: "Ви ж самі казали, що не треба єдиного кандидата, тому ми всі йдемо".

Зараз ви читаєте новину « Лист Тимошенко може бути фальшивкою - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

82

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути