вівторок, 05 лютого 2013 17:48

Пашинський спекулює на вирваних з контексту словах Пшонки - прокуратура

Пашинський спекулює на вирваних з контексту словах Пшонки - прокуратура
Фото: obozrevatel.com

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка говорив про продовження слідства щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня, а народний депутат фракції "Батьківщина" Сергій Пашинський, стверджуючи зворотне, вирвав слова генпрокурора з контексту, заявляє керівник прес-служби Генеральної прокуратури України Маргарита Велькова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка збрехав: досудове слідство у справі Щербаня не завершено - опозиція

"Якби народний депутат Пашинський не спекулював на окремо вирваних з контексту словах Генерального прокурора, таких питань би не виникало. Генеральний прокурор, а також співробітники Генпрокуратури не один раз повідомляли про те, що за окремими епізодами кримінальних справ проти Тимошенко слідчі завершили ряд слідчих дій та добули достатньо доказів, що дозволило на даному етапі прийняти рішення про вручення Тимошенко повідомлення про підозру", - сказала Велькова у вівторок, коментуючи слова Пашинського про те, що розслідування вбивства Щербаня ще не завершено.

"Генпрокурор, спілкуючись з пресою, не раз підкреслював, що слідство триває, адже слідчі розраховують на те що, то сама Тимошенко візьме в ньому участі і дасть свідчення у справі. Крім того, зараз, коли адвокати Тимошенко вже знайомляться з матеріалу кримінальної про завершення слідства говорити, як мінімум не доречно", - зазначила керівник прес-служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметову слідом за Тимошенко пророчать проблеми із правосуддям

За словами Велькової, якби Генеральний прокурор заявив про те, що Генпрокуратура передала справу до суду, тоді можна було б і говорити про завершення розслідування. "Але такого сказано не було. Тобто, народний депутат Пашинський, чудово розуміючи, що в його заяві немає суті, поспішив оголосити новину, яка насправді новиною не є", - додала вона.

Як повідомлялося, у вівторок Пашинський з посиланням на слова начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Андрія Курися повідомив, що досудове слідство у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році не завершено.

Зараз ви читаєте новину «Пашинський спекулює на вирваних з контексту словах Пшонки - прокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути