вівторок, 02 вересня 2014 23:57

Партія регіонів забезпечила захист жителям Донбасу від покарання за борги перед ЖКГ

Партія регіонів забезпечила захист жителям Донбасу від покарання за борги перед ЖКГ
Микола Левченко. Фото: www.radiosvoboda.org

Верховна Рада встановила мораторій на примусову реалізацію житла, примусове відключення від мереж житлово-комунальних послуг, заборону нарахування та стягнення пені та інших штрафних санкцій у разі несвоєчасного здійснення платежів за послуги ЖКГ жителями Донецької та Луганської областей.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, автором відповідної законодавчої ініціативи виступив член парламентської фракції ПР Микола Левченко.

На його думку, ухвалення цього закону дозволить вирішити більшість проблем мешканців Донбасу в житлово-комунальній сфері.

"Сьогодні в Донецькій і Луганській областях, де ведуться бойові дії, зупинена робота низки промислових підприємств, не виплачуються заробітні плати та пенсії. Десятки тисяч сімей покинули свої помешкання. Частина житла залишена, ще частина зруйнована", - зазначив "регіонал".

Разом з тим, за його словами, продовжують нараховуватися комунальні платежі, на які, в свою чергу, нараховуються пеня і штрафи.

"Крім того, комунальні підприємства мають право відключати ці будинки від енергії. А попереду - зима. Так само досі існує процедура відчуження майна через суд у зв'язку із заборгованостями, пенею та штрафами", - додав Левченко.

На думку політика, в цій ситуації уряд повів себе "абсолютно безвідповідально".

"З одного боку, затримується виплата заробітних плат та пенсій в зоні проведення АТО. З іншого боку, уряд не вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, який би регулював перераховані мною проблеми", - сказав депутат.

На переконання Левченка, його законопроект вирішує всі ці проблеми.

"Таким чином, жителі Донбасу захищені від нарахування пені і штрафів. Вони захищені від відключень енергії. А ті, хто тимчасово залишив свої оселі, захищені від звернень у суд на відчуження майна", - пояснив парламентарій.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів забезпечила захист жителям Донбасу від покарання за борги перед ЖКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути