вівторок, 17 січня 2012 15:52

Партія регіонів може знизити прохідний бар'єр до ВР заради союзників - експерт

Партія регіонів може знизити прохідний бар'єр до ВР заради союзників - експерт

Партія влади ще може ініціювати зміни до виборчого закону, який вона запропонувала. Про це на прес-конференції розповів директор Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Ігри навколо певних тактичних змін у виборчому законі можуть бути. Але це може зруйнувати певну рівновагу інтересів, яка була досягнута під час голосування за цей закон. Якщо суто з політехнологічних міркувань нинішня парламентська більшість спробує прибрати деякі норми, які мінімізують втручання адмінресурусу тощо, то це може створити нервову атмосферу на виборах", - зауважив Фесенко.

Політолог не виключає, що влада може знизити прохідний бар'єр до парламенту.

"Якщо, наприклад, "Сильна Україна" піде на вибори окремо та її рейтинг буде нижчим, ніж потрібно, то для Партії регіонів може бути вигідним трохи знизити прохідний бар'єр, щоб у наступному складі ВР мати більше союзників", - відзначив експерт.

Крім того, він додав, що зменшення прохідного бар'єру - це посилення протиріч у таборі опозиції.

"Зараз у невеликих партіях розуміють, що шансів немає і потрібно або розчинятись у "Батьківщині", або йти до Кличка. Якщо бар'єр знизиться до 3%, то це буде хоча б примара успіху. Якщо його зробити 2%, то охочих буде ще більше і відповідно ще більше протиріч і роздрібненості", - резюмував Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів може знизити прохідний бар'єр до ВР заради союзників - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути