середа, 22 жовтня 2014 13:09

Партії Порошенка та Ляшка продовжують лідирувати на виборах

Згідно соціологічного дослідження "Громадської думки", оприлюдненого сьогодні на прес-конференції в Укрінформі: "рівень підтримки партії "Блок Петра Порошенка", дорівнює 28% громадян. На другому місці опинилась Радикальна партію Олега Ляшка, яку підтримують майже 14% опитаних, політична партія "Народний фронт" отримала 8%" - заявив Володимир Подгорнов, президент фонду. На його думку, такий тренд залишиться і до дня виборів, що власне і стане фінальним результатом парламентської кампанії.

 

Обираючи за яку партію голосувати, громадяни віддають перевагу тим, хто продемонстрував практичну діяльність, конкретні дії у вирішенні проблем (27%), також велике значення відіграє особистість лідера, який очолює політичну силу (майже 25%). Найменше значення для респондентів має програма партії та офіційні заяви лідерів партії (6%).

Згідно з результатами дослідження майже половина населення України вважає, що політичні партії мають сприяти залученню справжніх фахівців, професіональних кадрів (цю ідею підтримують 43% опитаних) і запобігати їхньому відтоку, а також більше уваги приділяти молодим кадрам (цю ідею підтримують майже 40% опитаних). Існуючі партії мають продемонструвати відкритість (на цьому наголошує ¼ опитаних) та радикальність (про це заявляють понад 20% опитаних) у вирішенні нагальних питань. Водночас на ідеологічності стосовно вирішення конкретних проблем, що турбують простих громадян наголошують лише до 7,5% опитаних.

 

Терміни проведення польового етапу дослідження — 4-17 жовтня 2014 року.
Генеральною сукупністю дослідження було населення України віком від 18 років і старші. Обсяг вибіркової сукупності становив 2000 респондентів. Метод дослідження – особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником.

Помилка репрезентативності дослідження становить +/- 2,4%.

Зараз ви читаєте новину «Партії Порошенка та Ляшка продовжують лідирувати на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути