вівторок, 02 жовтня 2012 20:54

Парламентська більшість відмовила опозиції у 50 поправках щодо відеокамер на виборах

Парламентська більшість відмовила опозиції у 50 поправках щодо відеокамер на виборах
Фото: obozrevatel.com

Верховна Рада у другому читанні проголосувала за проект Закону про внесення змін до Закону "Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів 28 жовтня 2012 року" щодо "вдосконалення окремих положень". Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"За" проголосували 263 депутаті. "Бютівці" Сергій Сас та Сергій Подгорний, "нунсівець" Руслан Князевич внесли більше 50 поправок до цього законопроекту. Майже всі вони були відхилені.

Поправки стосувалися роботи відеокамер на виборчих дільницях, а також зберігання та транспортування відеозаписів, що будуть зроблені під час голосування.

Князевич пропонував обладнати відеокамерами приміщення окружних виборчих дільниць, куди будуть звозити протоколи дільничих виборчих комісій. Також він вимагав відеофіксацію готових протоколів.

"Під час підрахунку голосів камери мають працювати. Ми пропонуємо, щоб запис та відеотрансляція йшли після 20.00", - сказав Князевич.

Він зауважив, що після 20.00 можуть бути люди, які прийшли голосувати за 5 хв до закриття, але їхнє голосування вже не буде зафіксоване.

Також депутат наголосив, що невідомо хто саме відповідатиме за веб-сайт, на якому транслюватиметься зображення. Не зрозуміло, як буде транспортуватися та вміщуватися та інформація.

Сергій Сас звернувся до лідера фаркції ПР Олександра Єфремова, який був відсутній у залі, з нагадуванням, що той обіцяв не втручатися у виборчий процес.

"Що робити з цією відеоінформацією? Вона нікому не потрібна", - поскаржився він.

"Як нікому не потрібна? Вдома із сім'єю переглядати" , - сказав Литвин.

Ще опозиційні депутати вимагали, щоб відеозаписи зберігалися протягом 5 років.

"Все, що відбувається у залі (голосування за поправки — ред.), це легітимізація великої афери. Якщо на виборчій дільниці вам покажуть "Ну погади!" чи Камасутру, за це ніхто відповідати не буде", - сказав Сас.

"Автор помилився з назвою закону. Мабуть, це закон про забезпечення закритості. Мільярд гривень взяли, а відеотрансляцію забезпечити не можна. Це тільки, якщо дільниця знаходить в горах чи у шахті на глибині 24 км. В усіх інших випадках інтернет-покриття є", - наголосив Подгорний.

Він нагадав практику 2004 року у Донецькій області, коли на виборчі дільниці заходили після 20.00 по 100-150 людей.

"І проводили своє голосування. Ми пропонуємо, щоб запис і відеотрансляція йшли після 20.00", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Парламентська більшість відмовила опозиції у 50 поправках щодо відеокамер на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути