Ексклюзиви
субота, 04 травня 2013 10:43

ПАРЄ закликає звільнити Тимошенко

ПАРЄ закликає звільнити Тимошенко
Юлія Тимошенко. Фото: ua-ekonomist.com

Представники Парламентської асамблеї Ради Європи закликали владу України вжити всіх можливих заходів, щоб звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Таку спільну заяву співдоповідачі моніторингового комітету зробили після рішення Європейського суду з прав людини в її справі.

"Доповідачі закликали українську владу застосувати всі законні засоби, щоб звільнити Тимошенко з в'язниці без подальшого зволікання, наслідуючи позитивний досвід звільнення Юрія Луценка", - сказано в повідомленні.

"Ми особливо очікуємо, що влада України не буде із цим зволікати до рішення Страсбурзького суду за скаргою щодо її засудження", – йдеться у спільній заяві Майліс Репс і Марієтти де Пурбе-Лундін, а також доповідача Комітету з юридичних питань і прав людини ПАРЄ у справі відокремлення політичної і кримінальної відповідальності Пітера Омтзіхта.

На їхню думку, це було б не виправдано у світлі вже ухваленого рішення Страсбурзького суду.

Майліс Репс і Марієтта де Пурбе-Лундін відвідають Україну на початку червня, мовиться в повідомленні ПАРЄ, а Пітер Омтзіхт у червні ж подасть на сесії ПАРЄ свій звіт про відокремлення політичної і кримінальної відповідальності, присвячений у першу чергу справам Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ у її уряді Юрія Луценка.

Він також доповідатиме і про справу колишнього прем'єр-міністра Ісландії Чеїра Хільмара Хорте, якого теж визнали винним у недбалості в час банківської кризи, але не винесли ніякого покарання.

Європейський суд із прав людини в 30 квітня визнав необґрунтованим і незаконним досудове утримання під вартою Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ закликає звільнити Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

114

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути