середа, 19 червня 2013 17:01

Опозиція у Раді залишила в силі "харківські угоди" і пішла з Яценюком до Януковича
13

Фото: Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО

Сьогодні засідання Верховної Ради супроводжувалося мітингом опозиціонерів під парламентом.

Виборці "тушки" В'ячеслава Кутового вимагали від нього скласти мандат. Зокрема близько 50 мітингувальників зібралися біля комітетів ВР. Вони тримали двометровий плакат із написом "В'ячеслав Кутовий депутатина тушкована, склади мандат, як і обіцяв!" та зображенням курячої тушки з головою депутата на фоні доларових купюр.

На самому ж засіданні головним питанням було денонсація "харківських угод". Депутати не підтримали припинення дії цих угод. "За" прийняття за основу законопроекту "Про денонсацію угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України" проголосували лише 152 депутати. Це - члени опозиційних фракцій. Комуністи та Партія регіонів не підтримали законопроект, автором якого є нардеп від "Батьківщини" Володимир Яворівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада не підтримала скасування "харківських угод"

Розгляд законопроекту відбувся за спрощеною процедурою. Голова комітету закордонних справ Юрій Мірошниченко рекомендував відхилити його, бо він нібито суперечить Венеціанській конвенції та поповнює бюджет України.

Натомість депутат від "Батьківщини" В'ячеслав Кириленко розповів, що Росія не платить за перебування Чорноморського флоту на території України жодної копійки, а мала би платити 2,5 мільярди доларів на рік.

Згодом між опозиційними лідерами відбулася нарада, на якій вирішувалася їхня участь у сьогоднішній зустрічі з президентом. У результаті до Віктора Януковича вирішив піти від опозиції один керівник фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк. Його супроводжували до Адміністрації президента більшість нардепів від партії.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція у Раді залишила в силі "харківські угоди" і пішла з Яценюком до Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути