четвер, 31 січня 2013 15:45

Опозиція збирається кожне засідання ВР розпочинати з перевірки депутатів і їхніх карток

Опозиція збирається кожне засідання ВР розпочинати з перевірки депутатів і їхніх карток
Сергій Соболєв. Фото: tsn.ua

Опозиція буде розпочинати кожен сесійний день із перевірки підписів зареєстрованих депутатів та їхніх карток.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв.

"Я чудово розумію, на що сподівалася Партія регіонів. Вони сподівалися, що в опозиції не буде 150 людей (на проведення позачергової сесії — ред.), а фактично, їх було набагато більше, ніж треба за Конституцією. І це ще одне свідчення того, що Рибак порушив Конституцію. І тому поставлено питання про відкликання голови Верховної Ради, що є абсолютно у відповідності до Конституції через невиконання ним рішення 150 депутатів про скликання позачергової сесії", - наголосив він.

Водночас, відповідаючи на уточнювальне запитання, як він оцінює шанси на відставку спікера, Соболєв зауважив: "Оцінюю так само, як і голосування за Рибака. Ми розумію, яка необхідна кількість голосів. Але для нас зараз набагато важливіше питання персонального голосування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олійник пояснив, чому досі існують "кнопкодави"

Нардеп додав: "Якби ми мали можливість провести позачергову сесію, а не загальні збори, то без сумніву, були б розглянуті всі чотири питання порядку денного. Тепер абсолютно зрозуміло, чого боялися Партія регіонів і Янукович".

"У залі було проголосовано про створення Тимчасових слідчих комісій, а також пройшла дуже активна дискусія. Тобто, наші ключові посили донесено. Тепер ми будемо за ці самі питання боротися безпосередньо у сесійній залі", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" пропонує ввести відповідальність за блокування трибуни нардепами

Соболєв уточнив, що наразі ключовим питанням залишається приведення роботи Верховної Ради у відповідність до Конституції, тобто забезпечення особистого голосування.

"Якраз з цього питання і почнемо чергову сесію. Ми тепер будемо перевіряти кожен підпис, кожну картку, яка нібито є, чи її немає. З цього тепер починатиметься кожне засідання. І ми не дамо проводити сесію, якщо хоч одна особа спробує голосувати за іншу. Крім того, є питання введення системи "Рада-3", що облегшує всю цю роботу. Тому, думаю, поки ми тут не наведемо порядок, у подальшому Верховна Рада працювати не буде",- запевнив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На чорне кажуть біле, а на погане — добре" - нардеп вражений цинізмом у Раді

Він додав: "Коли я побачив останнє опитування громадян України, то, як на мене, жодна ідея давно так не об'єднувала українців, як необхідність позбавлення депутатських повноважень тих, хто передає свої карточки, або тих, хто голосує за інших. Думаю, що тут ми виконаємо сподівання наших громадян".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція збирається кожне засідання ВР розпочинати з перевірки депутатів і їхніх карток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути